Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
71 komentara

Hrvatske vojnike poslali kući nakon što su došli u bazu pijani

Ovo je prvi slučaj da su vojni policajci i vojni kapelan vraćeni s NATO-ve misije zbog kršenja vojne stege, odnosno pijanstva. Protiv njih je pokrenut stegovni postupak

Ministarstvo obrane je prije mjesec i pol dana priznalo da je jedan pripadnik Vojne policije, koji se nalazio u NATO-ovoj misiji u Poljskoj, prije dolaska u bazu Bemowo Piskie Area pao na alkotestu, izvještava Jutarnji list. 

MORH je kasnije izjavio kako je vojni policajac vraćen u Hrvatsku te da je protiv njega pokrenut stegovni postupak zbog kršenja vojne stege. Međutim, u svom incidentu nije sudjelovao sam, već zajedno s još dva hrvatska vojnika te vojnim kapelanom. Ministarstvo obrane je te navode i potvrdilo. 

- Možemo vas izvijestiti da su tri pripadnika OS-a RH i vojni kapelan, zbog povrede vojne stege, vraćeni u Republiku Hrvatsku iz Republike Poljske. Pripadnici OS-a RH vraćeni su 23. listopada 2017., a vojni kapelan 9. studenog 2017., sukladno zapovijedi načelnika Glavnog stožera OS RH i Odluci vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj. Zbog povrede vojne stege protiv navedenih podignut je stegovni postupak - rekli su iz Ministarstva za Jutarnji list. 

Sva četvorica su, prema neslužbenim podacima, bili pod utjecajem alkohola. Spomenuti vojni policajac podvrgnut je alkotestu pri ulasku u bazu, a ostalu trojicu testirali su najvjerojatnije hrvatski vojni policajci također smješteni u bazi. Obzirom da je i kod njih otkrivena prisutnost alkohola, pokrenut je postupak povratka u Hrvatsku. 

Prema poznatim informacijama, slučaj povratka trojice vojnika iz misije NATO-a zbog kršenja vojne stege, odnosno pijanstva, se dosada nikada nije dogodio, kao ni slučaj u kojem je, u samom incidentnu, sudjelovao i vojni kapelan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message