Obavijesti

News

Komentari 88

Hrvatski gradovi: Koliko plaća trebamo zaraditi za stan i kuću

Hrvatski gradovi: Koliko plaća trebamo zaraditi za stan i kuću
1

Prosječne plaće usporedili smo s cijenama stanova od 60 i kuća od 120 kvadrata u hrvatskim regijama. Za stan od 60 kvadrata Varaždinci moraju raditi pet mjeseci dulje nego mještani 15 kilometara udaljenog Čakovca

VIDEO

Stanovnici Brodsko-posavske županije, u kojoj je prosječna plaća 4964 kune, za 71 mjesec, odnosno malo manje od šest godina, mogu zaraditi za kupnju stana od 60 kvadrata u Slavonskom Brodu.

Prosječna cijena četvornog metra stana tamo je 816 eura. Kvadrat kuće je još jeftiniji i stoji 648 eura, no kako smo za izračun uzeli kuću od 120 kvadrata, za nju bi Brođani trebali raditi 113 mjeseci, odnosno malo manje od devet i pol godina.

Osječani imaju malo veće plaće te za stan, koji je po kvadratu oko 100 eura skuplji, moraju raditi 10 mjeseci više nego Brođani. Za kuću moraju raditi četiri mjeseca više.

Kvadrat stana u Krapini je 943 eura, a u nedalekom Varaždinu 1077. Krapinci s plaćom od 4887 kuna za 60 kvadrata stana rade 86 mjeseci. Varaždinci imaju manju prosječnu plaću, ali skuplje stanove i kuće. Zato za stan moraju raditi 20 mjeseci dulje, a za kuću 52 mjeseca ili više od četiri godine dulje nego u Krapini.

Prosječna cijena kvadrata stana u Zagrebu je 628 eura viša nego u obližnjoj Velikoj Gorici. U Gorici je prosječna plaća 5492 kune, prema posljednjim godišnjim podacima Državnog zavoda za statistiku koji vrijede za 2015. godinu, a u Zagrebu 6626 kuna. Velikogoričani bi za stan od 60 kvadrata morali raditi nešto više od 89 mjeseci, 27 mjeseci manje nego Zagrepčani s prosječnom plaćom. Kvadrat kuće je 923 eura, pa bi Goričani morali za nju raditi 150 mjeseci, 20 manje no Zagrepčani.

Uvećini Hrvatske četvorni metri u stanovima skuplji nego oni u kućama, no u Splitu i u Dubrovniku je obrnuto. U Dubrovniku je prosječna cijena kvadrata kuće 50 posto veća od one za kvadrata stana. Dubrovčani za kupnju kuće od 120 kvadrata moraju raditi skoro čitav životni vijek, 60 godina. Splićani za kupnju jednako velike kuće moraju raditi skoro cijeli radni vijek, nešto više od 37 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa