News

Komentari 63

'Hrvoj-Šipek neće dati ostavku'

'Hrvoj-Šipek neće dati ostavku'

U Saboru je u petak vladajuća večina usvojila izvješće DORH-a za 2020. godinu, no oporba tvrdi kako bi glavna Državna odvjetnica trebala dati ostavku. Iz DORH-a su poručili kako do toga neće doći

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske potvrdilo je za N1 da glavna državna odvjetnica Zlatka Hrvoj-Šipek neće dati ostavku.

- Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske neće dati ostavku, a vezano za odnos Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta odgovaramo kako će on biti temeljem na zakonom propisanim odredbama - odgovorili su iz DORH-a.

Kako neslužbeno doznaje N1, Zlatka Hrvoj-Šipek rekla je da je sastanak bio organiziran u USKOK-u dva mjeseca nakon što je imenovana kako bi se upoznala s najvažnijim predmetima te da su u fokusu bile aktivne istrage protiv Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, a ne slučaj 'Softver'. Neslužbeno doznaju i da izvješće USKOK-a u srpnju nije vidjela jer je bila kraće odsutna, a zaduženi zamjenik je nije obavijestio jer je smatrao da je to suvišno s obzirom da je već isto izvješće došlo u veljači 2020., kada je odluka donesena.

Najčitaniji članci