Obavijesti

News

Komentari 47

HSS ide s Glasom i IDS-om: 'Bit ćemo jaka oporba HDZ-u'

HSS ide s Glasom i IDS-om: 'Bit ćemo jaka oporba HDZ-u'
1

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u priopćenju je poručio da će nadolazeći izbori za Europski parlament biti pravi test za opoziciju, a uvjeren je da će Amsterdamska koalicija taj test zasigurno uspješno položiti...

VIDEO

Predsjednici IDS-a i GLASA Boris Miletić i Anka Mrak Taritaš u utorak su se sastali s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom i potom priopćili da su detaljnije razgovarali o budućoj suradnji u tzv. Amsterdamskoj koaliciji, definirali programsku osnovu za nadolazeće izbore za Europski parlament te da će suradnja ubrzo biti formalizirana.

„Amsterdamska koalicija raste! Danas smo usuglasili stavove oko nekih ključnih pitanja i vrlo brzo ćemo formalizirati našu suradnju. Amsterdamski savez bit će definitivno najsnažnija opozicija HDZ-u i svim konzervativnim i radikalnim opcijama u Hrvatskoj“, poručili su u priopćenju lideri IDS-a i GLAS-a nakon sastanka s predsjednikom HSS-a.

"Mi dobro znamo u kakvoj zemlji želimo živjeti. U otvorenoj, modernoj i pristojnoj zemlji kakva Hrvatska danas nažalost nije", poručila je Anka Mrak Taritaš u priopćenju, dodajući da se zajedničkim snagama progresivne opcije mogu itekako suprotstaviti HDZ-u i radikalima. Istaknula je da su dolazeći izbori prekretnica ne samo za Hrvatsku, već i za cijelu Europu.

'HNS je kontaktirao IDS da idu zajedno na europske izbore'
'HNS je kontaktirao IDS da idu zajedno na europske izbore'

"Svibanjski izbori za Europski parlament izuzetno su važni, možda i najvažniji izbori ovog ranga u povijesti EU-a jer će odrediti kojim će putem ići Europska unija. Europska unija suočena je s nizom izazova, među kojima su migrantska kriza i jačanje ekstremno desnih skupina diljem Europe. Zbog toga je izuzetno važno tko će u sljedećih nekoliko godina predstavljati građane Hrvatske u EU i tko će u ime građana RH dogovarati politike koje će Hrvatska morati provoditi, od politike prema migrantima do konvencija o kojima će se glasati. U svibnju 2019. godine biramo između progresivne Europe i Europe straha", zaključila je čelnica GLAS-a.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić ističe kako je itekako važno tko će u EU pregovarati o našem pravu na rad i studij u EU ili tko će dogovarati zaštitu i status naših proizvoda. 

"Pred nama je puno posla, ali siguran sam da Hrvatska može prodisati. Naša zemlja se mora odmaknuti od promašenih politika i zaostalog načina razmišljanja koje nas stalno drži na samom dnu svih ekonomskih ljestvica", naglasio je Miletić.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u priopćenju je poručio da će nadolazeći izbori za Europski parlament biti pravi test za opoziciju, a uvjeren je da će Amsterdamska koalicija taj test zasigurno uspješno položiti.

Želimo Hrvatsku kao dio razvijene, civilizirane te kao ekonomski i energetski samoodržive, zelene Europe. Uzori u tome su nam zapadnoeuropske zemlje, a nikako ne smjer kojim se sve vise kreće istok Europe, poručuje Beljak i dodaje da taj “istočni”, orbanovski smjer jasno zagovaraju HDZ i njihovi partneri te im je, tvrdi, koalicija HSS-GLAS-IDS-PGS i po tome jedina jasna opozicija u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.