Obavijesti

News

Komentari 16

HSS-ovci u ovoj političkoj krizi sada mole za milost

HSS-ovci u ovoj političkoj krizi sada mole za milost
1

Na tradicionalnom hodočašću HSS-a u Mariji Bistrici šef stranke Josip Friščić pozivao je sve prisutne na raščišćavanje situacije u društvu

VIDEO

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić pravi je koalicijski partner. HDZ-u poput tjelohranitelja čuva leđa. Iako je gotovo uvijek suzdržan u izjavama, tijekom 5. hodočašća u svetište Majke Božje Bistričke dao je do znanja kako ministar financija Ivan Šuker, prema njegovu mišljenju, nije trebao glasovati za ugovor Ine i MOL-a a da prethodno nije pročitao izvješće. Rekao je da je saborsko povjerenstvo prije svega političko, da ondje žele raščistiti odnose i način odlučivanja te da mu je teško suditi je li netko nazočio nekom sastanku na kojem on nije bio. No ističe da svi koji sudjeluju u odlučivanju trebaju dati doprinos, prije svega trebaju se upoznati s odlukama, piše Večernji list.
- U ovom društvu nema onih koji trebaju biti jednakiji i zaštićeni u svom djelovanju. Svi moramo biti jednaki pred zakonom - komentirao je Friščić slučaj bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i njegovo svjedočenje pred saborskim povjerenstvom za Inu. Ponovio je omiljenu rečenicu hrvatskih političara: “Pravna država mora funkcionirati”. Za HDZ je rekao kako u toj stranci moraju sami riješiti svoje probleme.
- Odnosi unutar HDZ-a problem su koji će HDZ-ovci znati riješiti. Što ga prije riješe, to će biti bolje za njihovu stranku, za nas kao njihove koalicijske partnere, ali i za cijelu Hrvatsku - rekao je Friščić.
I on neizravno hrabri Damira Polančeca, poput premijerke Jadranke Kosor, pozivajući:
- Neka svatko kaže ono što zna, gdje je bio i što je radio. To će mnogo prije raščistiti stanje na našoj političkoj sceni i u cijelom društvu. Nikako nije dobro da teme kriminala i korupcije budu dominantne u hrvatskom društvu - zaključio je.
HSS-ovim molitvama za novom milošću i zahvalama za sve što su baštinili ove godine pridružili su se i ministar turizma Damir Bajs, potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić te državni tajnici i drugi istaknuti članovi Hrvatske seljačke stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...