Obavijesti

News

Komentari 45

HSS: Premijer dolijeva ulje na vatru domaćih euroskeptika

HSS: Premijer dolijeva ulje na vatru domaćih euroskeptika
1

Novim referendumom može se dovesti u pitanje ulazak u EU što bi za budućnost Hrvatske i hrvatskih građana moglo značiti potpunu katastrofu, priopćio je HSS

VIDEO

Hrvatska seljačka stranka (HSS) smatra da je premijer Zoran Milanović izjavom da će se hrvatski građani možda na referendumu izjašnjavati o promjenama o kojima se sad razgovara u Europskoj uniji šokirao domaću javnost i europske političare i da njome dolijeva ulje na vatru domaćih euroskeptika. 

Podsjetimo,Milanović je u Bruxellesu izjavio je da će Hrvatska biti spremna za ulazak u punopravno članstvo u srpnju 2013. No, ocijenio je da su pitanja o kojima se raspravlja posljednjih mjeseci u EU-u vrlo važna te da ih se ne može jednostavno prihvatiti i da će hrvatski građani možda o tim temama morati odlučivati na referendumu. 

- Ovom svojom izjavom premijer je šokirao ne samo hrvatsku javnost već i europske političare koji pomažu Hrvatskoj na putu europskih integracija. Naime ovakav premijerov nastup ne samo da pokazuje potpuno nerazumijevanje integracijskih procesa u Uniji već i dolijeva ulje na vatru domaćih euroskeptika i protivnika ulaska Hrvatske u EU. Mogući referendum bi, uz ovakvu vladinu komunikacijsku strategiju europskih pitanja, mogao dovesti u pitanje ulazak u EU što bi za ekonomsku i svaku drugu budućnost Hrvatske i hrvatskih građana moglo značiti potpunu katastrofu - stoji u   priopćenju HSS-a. 

HSS smatra da europski čelnici na summitu u Bruxellesu dovršavaju proces monetarne i fiskalne integracije koja je nužna za izlazak iz krize ali i za razvoj Europe. 

- Kako bi se osigurala platforma za ekonomskih rast europskih zemalja u budućnosti, potrebna je veća monetarna integracija (nadzor bankarskog sustava) i snažnija fiskalna integracija (nadzor nad proračunskim politikama zemalja-članica). To su dostignuća europskog razvoja koje Hrvatska mora prihvatiti. Strah od takvih integrativnih procesa koji je svojom izjavom podgrijao premijer Milanović  potpuno je neopravdan i opasan za europsku budućnost Hrvatske - ističe se u priopćenju. 

HSS drži kako jedini vanjski poticaj rastu hrvatskog gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta mogu i moraju doći iz učinaka ulaska Hrvatske u punopravno članstvo Unije. 

- Hrvatskoj ne samo da će postati dostupni fondovi i omotnice dobrodošlice i ostali razvojni fondovi nego će se i sniziti, vjerojatno prepoloviti troškovi zaduživanja - stoji među ostalim u priopćenju HSS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao