Obavijesti

News

Komentari 17

"Htio bih vidjeti tko je živio od Croatije, a tko živi za Croatiju"

"Htio bih vidjeti tko je živio od Croatije, a tko živi za Croatiju"
4

Lalovac tvrdi da je u prodaji Croatia osiguranja sve po zakonu, no kaže da treba vidjeti kako je Croatia poslovala zadnjih deset godina i zašto su padali tržišni udjeli

VIDEO

Ministar financija Boris Lalovac kazao je kako se u utorak susreo s predstavnicima banaka i predsjednikom Hrvatske udruge banaka Zoranom Bohačekom, ali i dalje nije zadovoljan s njihovim prijedlozima za rješavanje slučaja dužnika u švicarskim francima. 

- Jučer sam razgovarao s gospodinom Bohačekom. Dali su određene prijedloge, ali ja sam rekao da još to moraju doraditi - kazao je.

- Samo su govorili o doradi modela 'walk away' opcije, da građanin više nema dug prema bankarskoj instituciji kada izađe iz stana. Ja sam htio vidjeti mogućnost konverzije švicarskog franka u eure. Oni su došli s prijedlogom ponovno da traže određena porezna rasterećenja. Ja sam rekao da ćemo to sigurno razmotriti ako mi pokažu na konkretnim primjerima običnih građana koji žive u stanu od 50, 60, 70 kvadrata gdje žive s dvočlanom, tročlanom obitelji što to znači za njih kada su uzeli kredit, kakvo je stanje sada i koji je njihov prijedlog kako da izađu iz toga - kazao je i dodao da će se dogovoriti kada će mu pokazati konkretne primjere, a ne općenito govoriti da su nešto spremni, ali da se ne mogu međusobno dogovoriti.

Istaknuo je i kako im je kazao da zakonsko rješenje ističe u siječnju te ih upozorio da ne tjeraju Vladu da mora donositi druga rješenja koja će sigurno ponovno opteretiti poslovne banke. 

- Neka izađu s rješenjima jer oni imaju problem - rekao je Lalovac. 

- Oni znaju da zakon o stambenom kreditiranju ide u devetom mjesecu. Ja se nadam da će biti aktivno ljeto - rekao je i dodao da je razočaran što u šest mjeseci nisu dali nikakav konkretan prijedlog. 

- Nije baš korektno da tako razgovaraju s predstavnicima Vlade RH koja donosi zakone - kazao je Lalovac te istaknuo kako su ih upozorili da će poduzeti određene korake ako nastave tako komunicirati. 

'Tko je živio od Croatije, a tko živi za Croatiju?'

Na pitanje je li državni proračun oštećen prodajom Croatia osiguranja Lalovac je kazao da je sve odrađeno prema zakonu putem međunarodnog natječaja na kojeg se javila i jedna velika međunarodna financijska institucija iz Poljske. 

- Ja bih volio vidjeti tko je živio od Croatije, a tko živi za Croatiju - kazao je.

- Kada se vide stvarne stvari kako je Croatia poslovala zadnjih deset godina i zašto su padali njihovi tržišni udjeli. Treba vidjeti tko je živio od Croatia osiguranja, a tko je živio za Croatia osiguranje da se Croatia osiguranje razvije. Kad mi odgovore na ta dva pitanja onda ćete dobiti pravi odgovor koliko je koštalo - kazao je.

Ministar je istaknuo i da se DORH se ne bavi prodajom Croatia osiguranja jer su s njima surađivali za vrijeme prodaje i slali im dokumente pa je sve transparentno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu