Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Htjela sam i sebe eutanazirati, to sam obećala svojim psima'

Nakon što sam eutanazirala pse, to sam pokušala i sebi učiniti, ali zagubila sam otopinu. Pokušala sam si oduzeti život, ali nisam uspjela, rekla je Brankica Crosetti

Tomislav Miletić/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
92 komentara

Brankica Crosetti (62), optužena zbog usmrćivanja 46 pasa u privatnom prihvatilištu za životinje u Blatu lani u prosincu iznijela je u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu svoju obranu.

Htjela sam samu sebe eutanazirati jer sam tako obećala i svojim psima, da kad idu oni, idem i ja za njima. Nakon što sam dala otopinu T61 za eutanaziju psima, to sam pokušala i sebi učiniti, ali negdje sam zagubila otopinu. Pokušala sam si oduzeti život, ali nisam uspjela – rekla je Brankica Crosetti.

Od 2009. sama se, kaže, brinula za pse, koje su ljude ostavljali na cesti, plaćala im troškove liječenja, cijepljenja, hranu i smještaj. Istodobno je, ispričala, bila izložena pritiscima Zlatka Barića, od kojeg je kupila zemlju za prihvatilište, te Zdravka Bubnića, koji joj je izradio boksove, a koji su, tvrdi, od nje tražili novac, koji im nije bila dužna, piše Večernji list.

– Bubnić me je nazivao i govorio da sam mu dužna i da će doći s bagerom i razrušiti sve zajedno s psima iako sam mu za radove platila 340.000 kuna, a račun je iznosio 250.000 kuna. Zbog traženja enormnih svota novca koje im nisam bila dužna, spavala sam u autu, zapustila sebe i kuću, no stalno sam bila s psima. Onda sam jednostavno rekla da to više nema smisla i odlučila oduzeti život sebi i psima kako ne bi ostali sami jer sam znala što ih čeka. Čekalo ih je 60 zakonskih dana tijekom kojih bi krepavali od žeđi i gladi i nitko ih ne bi zbrinuo te bi potom bili eutanazirani – kazala je Brankica Crosetti.

Svjedočio je i Bubnić, koji tvrdi da je Brankica Crosetti njegovoj tvrtki ostala dužna 100.000 kuna, a 200.000 kuna mu je platila u više rata. Kaže da je neće tužiti jer zna da nema ni novca ni imovine.

Možda vas zanima i ovo:
Message