Obavijesti

News

Komentari 2

Htjeli prijeći cestu preko vagona, ali je vlak krenuo

Htjeli prijeći cestu preko vagona, ali je vlak krenuo
1

Muškarac i žena popeli su se na vagon teretnog vlaka, ali je vlak krenuo. Žena je zbog inercije pala, ali se nije ozlijedila. U HŽ-u su zgroženi

VIDEO

Između Autobusnog i Željezničkog kolodvora teretni vlak je stajao točno za zebri, jer pruga prolazi cestom. Neki su mlađi pješaci bili nestrpljivi pa su prekočili preko otvorenog vagona teretnog vlaka i nastavili dalje, rekla nam je čitateljica M.S. Ona je u u ponedjeljak u Rijeci u 12,50 snimila fotografiju.
- Mlađi su pješaci uspjeli brzo prijeći preko tog vagona. Vlak je stajao oko četiri minute.  No,  dvoje pješaka,  muškarac i žena stari između 50 i  60 godina, popeli su se na vagon, ali je vlak krenuo. Žena je pala na vagonu, valjda uslijed inercije, ali ju je pridigao muškarac. Nije ozlijeđena Ne znam gdje su sišli jer je vlak krenuo prema željezničkom kolodvoru - rekla je M.S. U HŽ-u su zgroženi postupkom pješaka.
- Ostali smo zgranuti jer se radi o vrlo opasnoj odluci ljudi da se penju po teretnim vagonima u kretanju, što je strogo zabranjeno radi njihove sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Pri tome uopće nije bitno jesu li oni pokušali prijeći preko vagona dok su vagoni stajali ili su se imali namjeru odvesti dio puta! Strogo je zabranjeno i jedno i drugo. Na taj način na vlaku mogu se voziti samo manevristi koji su za to osposobljeni - rekla je Vlatka Škorić, direktorica korporativnih komunikacija HŽ-a.  Dodaje da je riječ o manevarskom sastavu vlaka koji je 8. siječnja 2010. u 12.25 krenuo iz kolodvora Rijeka Brajdica i koji je u 12.50 stigao u kolodvor Rijeka. U svom sastavu imao je 18 vagona.
- Obzirom na to da vlak prolazi prugom koja vodi preko gradskih ulica, manevarsko osoblje hoda ispred vlaka vodeći brigu da na pruzi ne stoje cestovna vozila, što se često dešava. U takvim slučajevima se vlak mora zaustaviti i sačekati da se vozila maknu. Čini se da se upravo to i dogodilo u ovom slučaju. Manevarsko osoblje  prati vlak na početku kompozicije, zbog dužine vlaka i raslinja nije ih moglo zamijetit - navela je Škorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...