Obavijesti

News

Komentari 199

Htjeli ste snijeg? Očekuju se nanosi visoki i do pola metra

Htjeli ste snijeg? Očekuju se nanosi visoki i do pola metra
4

Snježno nevrijeme u noći na nedjelju zahvatit će kontinent, ali i dijelove obale. Uz to, stižu i debeli minusi. U Zagrebu i Osijeku na Novu godinu očekuje se čak -18!

VIDEO

Hrvatsku je u petak pogodilo najavljeno pogoršanje vemena. Osjetno je hladnije, no prognostičari upozoravaju da je ovo tek uvod u ono što slijedi. 

To se ponajprije odnosi na noć sa subote na nedjelju, kada će i kontinent i dijelove obale zahvatiti snježno nevrijeme.  Kako javlja HRT, očekuju se olujni vjetar i obilan snijeg, čiji bi nanosi mogli biti i do pola metra.

A stižu i debeli minusi. Nakon što je u četvrtak norveški meteorološki institut najavio da će temperature u Zagrebu pasti na -15 stupnjeva, te su se prognoze sada još i pogoršale. Naime, tvrde da će u četvrtak, prvog dana 2015. godine, između 7 i 13 sati u Zagrebu biti čak -18 stupnjeva! Srećom, iza 13 sati temperatura bi se trebala popet na - 6 stupnjeva.

Screenshot/Yr.no

Istih, minus 18 stupnjeva u četvrtak prije podne se očekuje i u Osijeku, dok će u Rijeci za Novu godinu biti -11 stupnjeva. Čak se i u Splitu na novogodišnje jutro očekuju - 3 stupnja, a u Zadru -2. Ipak, tamo će se temperature u poslijepodnevnim satima ipak popeti iznad nule. 

Povremeno već pada u Lici i Gorskom kotaru

Već je u petak povremeno padao slab snijeg u Lici i Gorskom kotaru, a zahlađenje je zahvatilo i Makarsko primorje gdje puše jaka bura prosječnom brzinom od šezdesetak, a na udare i do 90 kilometara na sat. U Makarskoj je u 11 sati izmjereno svega 6 Celzijevih stupnjeva, dok je na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura pala na -7 stupnjeva. Visina snijega je desetak centimetara.

Orkanska bura zatvorila promet

U petak je orkanska bura zatvorila za sav promet autocestu A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državnu cestu DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Samo za automobile bila je otvorena DC8 Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)