Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

HTZ pobjednika Super Bowla vodi na 'put kući' u Hrvatsku

Oba trenera koja predvode momčadi na sutrašnjem Super Bowlu imaju hrvatske korijene što je neočekivano i iznimno brzo iskoristila Hrvatska turistička zajednica

Reuters
Foto: Reuters

Hrvatska turistička zajednica trenera pobjedničke momčadi sutrašnjeg Super Bowla vodi na 'put kući', u Hrvatsku . Iako se na prvi pogled radi o krajnje nejasnom potezu, u pitanju je vrhunski PR koji će sigurno doprinijeti popularizaciji hrvatskog turizma u SAD-u, zaključuje Forbes .

Super Bowl kao 'sraz hrvatskih trenera'

Naime, na ovogodišnjem će Super Bowlu snage odmjeriti New England Patriots i Seattle Seahawks koje predvode treneri Bill Belichick i Pete Caroll . Obojica imaju hrvatske korijene , što je otkrio voditelj nedavno održane konferencije za medije, piše Forbes, koji nadolazeću utakmicu opisuje kao ' sraz hrvatskih trenera '.

[video: 1029894 / ]

I tu u priču ulazi Hrvatska turistička zajednica koja je iskoristila ovu zanimljivu situaciju te će pobjedničkom treneru omogućiti da 'istraži zemlju svojih predaka te iskusi povijest, predivne krajolike, bogatu povijesnu baštinu, arhitekturu te kuhinju'.

Bill Belichick je na konferenciji otkrio da je već bio u Hrvatskoj, a njegovi su preci u SAD imigrirali 1897. godine. Caroll pak ima hrvatske korijene s majčine strane. Odmah nakon završetka utakmice koja, prema našem vremenu, počinje pola sata nakon ponoći u nedjelju , pobjednički trener može se javiti u ured HTZ-a u New Yorku i rezervirati besplatno putovanje.

Novinarka Forbesa impresionirana hrvatskom obalom

Forbes u nastavku Hrvatsku opisuje kao jednu od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu s kristalno čistim morem i sedam spomenika pod zaštitom UNESCO-a.

- Ako trebate još dokaza da je ovaj dragulj Mediterana globalna žarišna točka, dovoljno je spomenuti da se tamo već godinama snima i Game of Thrones , zaključuje novinarka Forbesa.

[video: 1029856 / ]
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message