Obavijesti

News

Komentari 206

'Huligani su prijetili klanjem, imali su noževe, drvene motke'

'Huligani su prijetili klanjem, imali su noževe, drvene motke'
2

Direktor Crvene Zvezde Igor Milojević sazvali su izvanrednu konferenciju za medije zbog napada na srpske vaterpoliste u Splitu. Zahvalio je građanima koji su pomogli igračima

VIDEO

Čelnici Vaterpolo saveza Srbije i direktor Crvene Zvezde Igor Milojević sazvali su izvanrednu konferenciju za medije zbog napada na srpske vaterpoliste u Splitu. Direktor Zvezde tom je prilikom iznio neslužbene i još nepoznate detalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:51

- Ono što sam čuo, a trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije, najnormalnije su sjedili kada je konobar vidio obilježja ispod jakne, počeo je raspravljati s njima, a Zvezdini vaterpolisti mu objasnili da to nema nikakve veze jer su došli da odigraju utakmicu.

Potom su pokušali promijeniti kafić zbog neugodne situacije, i tada se pojavila određena grupa huligana sa šipkama, napala Maksimovića, Vasića i Kralja koji je dobio više udaraca u glavu. Vasić je dobio nekoliko udaraca s leđa šakom, nisu mu dali ni da se brani kao čovjek.

Ima vidljive čvoruge na glavi, ali nema veće povrede. Maksimović je dobio štangu u nogu, a pobjegao je trčeći kilometar. Nemam službene podatke, ali znam da su bili noževi i drvene motke, a huligani su im pretili klanjem. Kralj ima jake bolove u vratu i ukočen je od tog silnog 'cimanja' - rekao je direktor Crvene zvezde i dodao da zahvaljuje građanima koji su pomogli igračima te da hrvatski vaterpolisti nisu imali takvih problema u Srbiji, piše Dalmatinski portal.

'Huligani iz Splita vjerojatno se opuštaju uz srpske folk-hitove'
'Huligani iz Splita vjerojatno se opuštaju uz srpske folk-hitove'

Vaterpolist koji se spasio skokom u more ima ozljedu glave, sljepoočnice i nosa

Vaterpolist Crvene zvezde kojega su u subotu rano popodne zajedno s još dvojicom njegovih klupskih kolega na splitskoj Rivi napala petorica mladića lakše je ozlijeđen, doznaje se u KBC-u Split, a napad na beogradske sportaše osudili su brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik  Andro Krstulović Opara koji je  poručio da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje

Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa. Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Splitskim napadačima navodno je zasmetalo što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su prvo tražili da ih skinu, a potom ih i napali.

Neslužbeno, trojica srpskih sportaša splitskoj policiji u razgovoru nisu spominjala metalnu šipku. Sportaši su policiji rekli kako su sjedili na štekatu i pili piće kada je u jednom momentu stigla grupa od pet mladića koji su ih prvo verbalno napali, a zatim i fizički, pa su bili primorani spašavati glavu bijegom. Zbog cijele situacije vaterpolisti Crvene zvezde su tijekom kasnog popodneva krenuli natrag u Beograd i tako nisu igrali utakmicu protiv domaćeg Mornara na Poljudu.

S obzirom da na Rivi gotovo svaki poslovni prostor ima video nadzor, policija vjeruje da će im u otkrivanju počinitelja pomoći nadzorne kamere.

Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban osudio je današnji napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde, a to je učinio i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

U izjavi za Hinu župan Blaženko Boban je rekao da svaki stanovnik grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu ako se na takve situacije ne zgraža.

"Ne mislim da dobro čini bilo tko koji se ne zgraža nad takvim stvarima. Takva osoba ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu", kazao je župan Boban.

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi osudio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je kasno popodne na svom facebook profilu napisao da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje bilo kakve vrste. 

"Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas htjeli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činit ćemo sve da tako i ostane", istaknuo je u svojoj objavi gradonačelnik Krstulović Opara.

Napad na vaterpoliste u Splitu osudili su popodne brojni utjecajni sportaši i političari.

HVS najoštrije osuđuje izgred u Splitu

Nedugo nakon incidenta kontaktirali smo trenera Mornara, Zdeslava Vrdoljaka, koji nam je izrazio žaljenje zbog incidenta. 

- Nazvali su nas čelnici Zvezde i obavijestili su nas da su se uputili kući i da utakmica neće biti odigrana zbog napada na njihove igrače. Žalosti me ovo sve skupa, da se ovakve stvari događaju u našem gradu, a pogotovo što će se sada sve skupa opet okrenuti na politiku kojoj ne bi trebalo biti mjesta u sportu - kazao je Vrdoljak. 

U Splitu su napali vaterpoliste Zvezde, jedan je skočio u more
U Splitu su napali vaterpoliste Zvezde, jedan je skočio u more

- Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza te u svoje osobno ime najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene Zvezde. Svaki čin nasilja u potpunosti osuđujem te je apsolutno neprihvatljiv prema bilo kome, bilo kada i bilo gdje na ovome svijetu. U Regionalnoj vaterpolskoj ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo natjecanje, nikada nismo zabilježili niti jedan incident, napad na sportaše ili stručni stožer. Današnji napad se dogodio van mogućnosti utjecaja ili bilo kakve ovlasti tijela ovog natjecanja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru gradskog trga, daleko od sportskog borilišta te u slobodno vrijeme sportaša. Ono čemu se iskreno i duboko nadam jest da ovaj izgred neće utjecati na dosad iznimno korektne odnose svih sudionika Regionalne lige, klubova i Saveza, kao i na sam projekt zajedničkog natjecanja koji se dosad pokazao vrlo uspješnim za sve njegove dionike. S druge strane, ovo što se dogodilo ne smijemo podcijeniti te nas obvezuje da pokušamo učiniti sve što je moguće pa i više od toga kako bi uložili dodatan trud te osigurali da se ovakvo što više nikada i nigdje ne ponovi - izjavio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

Otkazali utakmicu: 'Da nisam skočio u more ubili bi me...'
Otkazali utakmicu: 'Da nisam skočio u more ubili bi me...'

Zgroženi i u HOO-u

- U ime Hrvatskog olimpijskog odbora i cjelokupne hrvatske sportske obitelji najoštrije osuđujem ovaj huliganski čin koji sa sportom nema nikakve veze. Napad na sportaše iz druge države, koji su samo došli na izvršavanje klupskih obveza, nikako ne ide u istu rečenicu sa Splitom kojeg nazivamo i 'najsportskijim gradom na svijetu'.

Krajnje je vrijeme da nadležne državne službe i institucije počnu rigorozno provoditi zakonske akte protiv huliganizma u sportu i oko sporta jer ovakvi ispadi bacaju ogromnu mrlju na Hrvatsku kao svjetski prepoznatljivu sportsku i turističku destinaciju - piše u priopćenju Hrvatskog olimpijskog odbora.

Dačić najavio prosvjednu notu Hrvatskoj zbog napada

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije pripremilo je i uručit će prosvjed Hrvatskoj zbog današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, izjavio je u subotu navečer za Radio-televiziju Srbije (RTS) šef diplomacije Ivica Dačić.

To je, nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje i ozračja koje se stvara u društvu, ocijenio je Dačić u večernjem dnevniku RTS-a.

Beograd će službeno zatražiti da se otkrije i utvrdi tko su točno počinitelji i zahtijevati da budu kažnjeni, rekao je.

No više od toga, naglasio je Dačić, brine takvo ozračje koje se stvara u hrvatskom društvu.

Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom.

- Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa - na kraju krajeva - i anticivilizacijske postupke - rekao je Dačić.

Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu popodne, poslije današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Vijest o napadu na splitskoj Rivi među udarnima je u srbijanskim elektroničkim medijima i na portalima.

Utakmica Crvena zvezda- Mornar je zbog napada u subotu otkazana i vaterpolisti Crvene zvede se tijekom večeri vraćaju u Beograd. 

Vlada najoštrije osuđuje napad na vaterpoliste beogradske „Crvene zvezde”

Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu, a predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, izjavio je u subotu za Hinu glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Trojica vaterpolista "Crvene zvezde" danas nešto prije 14 sati napadnuta su na splitskoj Rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Napala su ih petorica mladića, a jedan vaterpolist u tom je napadu lakše ozlijeđen.

"Vlada RH najoštrije osuđuje današnji huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsjednik Vlade tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom”, rekao je Milić Hini.

Policija intenzivno poduzima radnje kako bi utvrdila sve činjenice i otkrila počinitelje ovog divljačkog napada.

Napad na beogradske sportaše osudili su i brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Krstulović Opara.

Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i „Crvene zvezde” najavili su da će zbog tog napada zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj.

Predsjednica: Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta

"Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u obranu tih vrijednosti", napisala je predsjednica na svom Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava