Obavijesti

News

Komentari 2

Humanitarna akcija 'Kreativci za Kiaru' na Ilici: Pomozimo malenoj Kiari u borbi za život

Humanitarna akcija 'Kreativci za Kiaru' na Ilici: Pomozimo malenoj Kiari u borbi za život

U nedjelju, 19.12., u sklopu zimskog Projekta Ilica u srcu Zagreba, na Britanskom trgu, od 10 do 15 sati, organizira se humanitarna akcija „Kreativci za Kiaru“

VIDEO

Kiara Goršić je sedmogodišnja djevojčica koja trenutno predvodi borbu za život. Dijagnosticiran joj je rijetki zloćudni tumor na mozgu. U Hrvatskoj nema lijeka niti načina da djevojčici pomognu, trenutno prima radioterapiju u Zagrebu i operirana je. Obitelj prikuplja novac kako bi otišli u Ameriku na eksperimentalno liječenje.

- Plan liječnice je da dođemo 13. prosinca. Lijek bi se trebao primati jednom tjedno, navodno je potrebno tri mjeseca da bi počeo djelovati. Nekome pomogne, nekome ne, ali u Hrvatskoj nema ni to, nadamo se najboljem – priča tata Valentino. Nadodao je kako se Kiara trenutno osjeća dobro i da je puna energije.

Brodarica: Bikeri predali novac roditeljima djevojčice Kiare Goršić

19.12. u sklopu zimskog Projekta Ilica u srcu Zagreba, na Britanskom trgu, od 10 do 15 sati organizira se humanitarna akcija „Kreativci za Kiaru“ kojoj je cilj prikupiti novčana sredstva za liječenje hrabre sedmogodišnjakinje, Šibenčanke Kiare Goršić, za koju je Hrvatska dosad prikupila već 10 milijuna kuna. Za eksperimentalno liječenje u Americi potrebno joj je 5 milijuna dolara, a Zagrepčani imaju priliku još jednom pokazati zašto je upravo (licitarsko) srce simbol grada.

Projekt Ilica u ovu je svrhu ustupio dva stola, smještena na samoj tramvajskoj stanici. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se DJ i producent Emir Bešić – E Base, za slatke zalogaje Vincek te Loonac i Pooklopac dok će fantastične koktele osigurati Petar Knezević Žeruk. Brojni kreativci okupili su se i donirali svoje radove, pokazavši kako su umjetnost i ljubav prema čovjeku oduvijek i zauvijek neraskidive.  Sav iznos koji se prikupi od prodaje radova, slastica i koktela bit će doniran za djevojčicu.

Svi kreativci koji se dosad već nisu uključili u ovu hvalevrijednu akciju mogu to učiniti i osobno te donijeti svoje radove ujutro između 9 i 10 sati na spomenutu lokaciju. To uključuje obrte koji se žele pridružiti, ali i svakog kreativnog pojedinca koji se bavi izradom nečega te je voljan svojih ruku djelo donirati u svrhu Kiarinog izlječenja.

Organizatorica ove humanitarne akcije je Marcela Kokot Galant, voditeljica i urednica na RTV 808 koja se u svojoj emisiji bavi marginalnim temama i ljudima kojima treba pomoć. „Imam kći, Chiaru, istoga godišta kao što je Kiara. Činilo mi se kao da akcija sporo napreduje, pa kad sam vidjela kako se Šibenik digao na noge, poželjela sam da i Zagreb bude uz Šibenik. Mi, kreativci smo osjećajna bića i baš sam zato poželjela okupiti upravo kreativce i napraviti nešto s njima, s emotivnom i empatičnom zajednicom koja duboko osjeća svijet.“

Kreativci koji su se dosad već uključili u ovu humanitarnu akciju su Schmoopsy Handcratfted, Cloud&Co., Mon Petit, Sexy Plexy, Issa Arts, San Prirodna kozmetika, Fashion Boutique Dora, Printly, Listam, Victoria Design, Miss Moments, NinChic, Hortiart, Zoe i Budi Dobro portal, Puro Amor,Flower Love by Ami i učenici i profesori iz Osnovne škole Ivana Filipovića u Zagrebu.

Sve vezano uz humanitarnu akciju Kreativci za Kiaru možete pratiti na instagramu https://instagram.com/marcela.kokotgalant?utm_medium=copy_link.

Sav prikupljeni iznos će biti doniran za hrabru djevojčicu.

Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati eventu, u produžetku možete donirati na račun majke.

Matea Lambaša Goršić

Tekući: HR9125030073251005176

Žiro: HR8125030073151000296

Swift: VBCRHR22

Sberbank d.d.

Model HR99

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.