Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Humanitarna akcija u Gavelli: 'I jedna kuna može značiti puno'

Na organizaciji humanitarne akcije radilo je 26 članica Lions Club Grič i cijela ekipa kazališta Gavella. Glumci su se odrekli dijela honorara kako bi pripomogli ovoj humanitarnoj akciji

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
0 komentara

U ponedjeljak 04. studenog 2019. u 19.30 sati u kazalištu Gavella održana je Humanitarna izvedba za dječju bolnicu Gornja Bistra organizirana od strane prvog ženskog kluba Lions Club Grič. Predstava koja se izvodi u svrhu humanitarne akcije nazvana je Slikari rudari. 

Lions Club Grič organizira razne manifestacije kako bi se prikupila sredstva za one kojima je to najpotrebnije, pa su se tako odlučili i za ovu humanitarnu izvedbu. Svake godine nastoje odabrati nekoliko ustanova, obitelji, djece kojima je potrebna pomoć. Ovo je samo jedna od akcija koju pokreće klub.

- Za ovu prigodu odlučili smo se na suradnju s kazalištem Gavella. Sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica, raznih donacija i ostalih oblika pomoći ići će specijalnoj bolnici za kronične dječje bolesti Gornja Bistra. Ovo je naš mali doprinos bolnici kojoj pomoći i sredstava nikad dosta - rekla je predsjednica Lions Cluba Grič Dijana Mayer.

Veličina financijske pomoći ovisi o broju prodanih ulaznica, a do sada je prikupljeno oko 15 tisuća kuna. Cijena ulaznice je 100 kn dok je svaki veći doprinos je dobrodošao. Cijena je simbolična budući da je nakon predstave organiziran mali domjenak na kojem se nastavljaju donacije. 

- Žao nam je što nisu popunjena sva mjesta u kazalištu. Pozvali smo širok krug ljudi, od političara, sabora do poznanika. Tko će se odazvati na naš poziv vidjet ćemo na samoj predstavi - dodala je. 

Dječja bolnica Gornja Bistra pomoć dobiva i od države, županije no Lionsice ne gledaju tko kome što donira već kome je pomoć potrebna. Ustanovi kao što je dječja bolnica Gornja Bistra pomoći uvijek treba, bolnica samo na dnevnoj bazi potroši preko 500 dječjih pelena. Pacijenti bolnice su djeca s kroničnim bolestima od kojih su neka tamo i doživotno smještena. 

Na organizaciji humanitarne akcije radilo je 26 članica Lions Club Grič i cijela ekipa kazališta Gavella. Glumci su se odrekli dijela honorara kako bi pripomogli ovoj humanitarnoj akciji. 

Priprema ove humanitarne akcije trajala je od lipnja ove godine, tada je već bilo odlučeno kojom predstavom će se prikupljati sredstva. Kontaktiranje ravnatelja kazališta i izvršne producentice same predstave predstavljao je prvi korak u ovakvom humanitarnom doprinosu. Oni su se kao i glumci odmah odazvali. Ovakvu vrstu humanitarne organizacije nazivaju planskom dok postoji i ona "ne planska" kada je pomoć potrebna u vrlom kratkom roku. 

Nažalost djeca bolnice Gornja Bistra zbog bolesti nisu u mogućnosti prisustvovati predstavi u njihovu čast. 

- Ovdje nitko ništa ne mora, svi radimo dobrovoljno i srcem, a kada radite srcem onda ne možete pogriješiti - za kraj je izjavila predsjednica organizacije. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message