News

Komentari 2

FOTO Pomoć za Tongu kasni zbog gustog pepela, pogledajte satelitske snimke štete

FOTO Pomoć za Tongu kasni zbog gustog pepela, pogledajte satelitske snimke štete

Pošiljka pitke vode i ostalih potrepština kasnit će cijeli jedan dan zbog značajnih količina pepela koji otežavaju slijetanje aviona s Novog Zelanda koji prenose pomoć

Gusti sloj pepela iz vulkana koji je eruptirao na Tongi prekrio je pistu u zračnoj luci zbog čega kasne zrakoplovi koji prenose pomoć, izvijestile su lokalne vlasti.

Satellite images show homes and buildings before and after the main eruption of the Hunga Tonga-Hunga Ha'apai volcano, in Nuku'alofa

Pošiljka pitke vode i ostalih potrepština kasnit će cijeli jedan dan zbog značajnih količina pepela koji otežavaju slijetanje.

Satellite images show the Hunga Tonga-Hunga Ha'apai volcano before and after its main eruption

Dva mornarička broda s Novog Zelanda kreću danas prema Tongi, a i Australija ima mornaricu u pripremi, prenosi New York Post.

Satellite images show the main port facilites before and after the main eruption of the Hunga Tonga-Hunga Ha'apai volcano, in Nuku'alofa

Nastale su značajne štete nakon erupcije i cunamija, a oštećene su brojne zgrade i infrastruktura.

A satellite image shows the Hunga Tonga-Hunga Ha'apai volcano before its main eruption

Prijavljene su tri smrti nakon erupcije, ali one zasad još nisu potvrđene.

A satellite image shows the Hunga Tonga-Hunga Ha'apai volcano before its main eruption

Satelitske snimke snimljene prije i poslije erupcije pokazuju razmjere i snagu vulkana.

Znanstvenici kažu kako će posljedice za okoliš biti trajne i katastrofalne. Očekuju se kisele kiše, odumiranje usjeva te izumiranje riba. Također, propadaju i koraljni grebeni koji su u Tongi velika turistička atrakcija.

U erupciji je nastradao i podvodni komunikacijski kabel koji Tongu spaja s ostatkom svijeta, a njegov popravak će potrajati jer se strahuje od moguće nove erupcije.

 

Najčitaniji članci