Obavijesti

News

Komentari 4

HUP traži od lokalnih vlasti: Ukinite ili smanjite davanja

HUP traži od lokalnih vlasti: Ukinite ili smanjite davanja
1

Ukidanje naknada za korištenje javnih površina, najam gradskih prostora, komunalne naknade, odvoza komunalnog otpada, spomeničke rente samo je dio onoga što se može i treba ukinuti, kažu

VIDEO

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) od županija, gradova i općina traži da za vrijeme krize ukinu ili znatno smanje davanja koja opterećuju poslodavce, priopćili su u utorak iz HUP-a.

Poslodavci smatraju kako je na razini županija, gradova i općina nužno za vrijeme krize potpuno ukinuti ili značajno smanjiti sve troškove koji opterećuju poslovanje, što može pomoći poduzetnicima i poslodavcima da održe zaposlenosti i budu u mogućnosti nastaviti poslovanje kada se okolnosti normaliziraju.

HUP pozdravlja takve poteze koje su već poduzele neke jedinice lokalne uprave i samouprave kao što su Bjelovar, Rijeka i Koprivnica i očekuju da svi oni koji to još nisu učinili slijede njihove primjere i uključe se u borbu protiv ekonomske krize, kao što to čine na području zaštite zdravlja i života.

Ukidanje naknada za korištenje javnih površina, najam gradskih prostora, komunalne naknade, odvoza komunalnog otpada, spomeničke rente samo je dio onoga što se može i treba ukinuti za vrijeme dok nema poslovnih aktivnosti, poručuju poslodavci.

Upozoravaju da je zdravstvena kriza uslijed pandemije koronavirusa uzrokovala ekonomsku krizu koja se osjeća u poslovanju svih tvrtki, a mnoge su i vitalno ugrožava posebice one najmanje.

"Dok čekamo objavu novog Vladinog paketa mjera kojima će se državne razine pomoći gospodarstvu, tražimo i od svih drugih razina vlasti, jedinica lokalne samouprave i uprave da sa svoje strane također žurno donesu mjere kojima će pomoći tvrtkama u ublažavanju kriznog udara s kojim su suočene", istaknuo je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa