Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
4 komentara

HUP traži od lokalnih vlasti: Ukinite ili smanjite davanja

Ukidanje naknada za korištenje javnih površina, najam gradskih prostora, komunalne naknade, odvoza komunalnog otpada, spomeničke rente samo je dio onoga što se može i treba ukinuti, kažu

Gospodarstvenici dolaze na sastanak u Banske dvore s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
4 komentara

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) od županija, gradova i općina traži da za vrijeme krize ukinu ili znatno smanje davanja koja opterećuju poslodavce, priopćili su u utorak iz HUP-a.

Poslodavci smatraju kako je na razini županija, gradova i općina nužno za vrijeme krize potpuno ukinuti ili značajno smanjiti sve troškove koji opterećuju poslovanje, što može pomoći poduzetnicima i poslodavcima da održe zaposlenosti i budu u mogućnosti nastaviti poslovanje kada se okolnosti normaliziraju.

HUP pozdravlja takve poteze koje su već poduzele neke jedinice lokalne uprave i samouprave kao što su Bjelovar, Rijeka i Koprivnica i očekuju da svi oni koji to još nisu učinili slijede njihove primjere i uključe se u borbu protiv ekonomske krize, kao što to čine na području zaštite zdravlja i života.

Ukidanje naknada za korištenje javnih površina, najam gradskih prostora, komunalne naknade, odvoza komunalnog otpada, spomeničke rente samo je dio onoga što se može i treba ukinuti za vrijeme dok nema poslovnih aktivnosti, poručuju poslodavci.

Upozoravaju da je zdravstvena kriza uslijed pandemije koronavirusa uzrokovala ekonomsku krizu koja se osjeća u poslovanju svih tvrtki, a mnoge su i vitalno ugrožava posebice one najmanje.

"Dok čekamo objavu novog Vladinog paketa mjera kojima će se državne razine pomoći gospodarstvu, tražimo i od svih drugih razina vlasti, jedinica lokalne samouprave i uprave da sa svoje strane također žurno donesu mjere kojima će pomoći tvrtkama u ublažavanju kriznog udara s kojim su suočene", istaknuo je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message