Obavijesti

News

Komentari 140

Husić kupovao zgrade, stanove, maslinike, poslovne prostore. A Škugor? Vilu, spomenik kulture

Husić kupovao zgrade, stanove, maslinike, poslovne prostore. A Škugor? Vilu, spomenik kulture

Poslovni prostori, kuće, stanovi, parcele, maslinici, gospodarske zgrade, pa i vile koja su zaštićena kulturna dobra. Sve su to, bez tereta kredita, kupovali osumnjičeni za izvlačenje milijuna iz Ine

Poduzetnik Goran Husić jedan je od petero uhićenih u velikoj akciji policije i USKOK-a vezanoj za golemu pljačku Ine. Husić je poslovni partner Josipa Šurjaka, predsjednika Hrvatske odvjetničke komore, u tvrtki OMS Upravljanje. Sumnja se da je Husić zaradio preko 90 milijuna kuna, a Šurjak 68,9 milijuna. Na računu njihove tvrtke ostalo je još 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Šurjak je, kako javlja Index, kada je ušao u ovakav posao imao temeljem nasljedstva kuću u Hvaru od 222 kvadrata te niz zemljišta. Tu su i stan od 40-ak kvadrata u Ulici Crvenog križa u Zagrebu te stan od 100 kvadrata u zagrebačkoj Petrovoj ulici. Šurjaci su imali i stan u Vukovarskoj ulici, na predjelu Trnje, od 74 kvadrata. 

Šurjak je u listopadu prošle godine kupio i stan na Murteru. Riječ je o stanu od 136 kvadrata s garažom. Stan se nalazi u potkrovlju manje zgrade koja ima svega četiri stana, a i bazen. Na tom stanu, javlja Index, nema tereta kredita banke. 

Husić kupovao stanove, maslinike, poslovne zgrade, parcele... 

Husić je kupovao puno više nekretnina. Posjedovao je dio kuće u Sesvetama u Pirinovoj ulici, odnosno stan od 107 kvadrata. No, u manje od godinu dana je kupio četiri velike nekretnine u Biogradu na Moru, od kojih je jedna zgrada s četiri stana te tri veće zgrade u Zagrebu. Njegova supruga je također nedavno postala vlasnica jedne zgrade i kuće i to temeljem nasljedstva. Ni na jednoj Husićevoj nekretnini nema zabilježbe kredita. 

Istražitelji razotkrili tajni put milijunaša penzionera: Išao u Švicarsku 'spremiti' 472. mil. kn
Istražitelji razotkrili tajni put milijunaša penzionera: Išao u Švicarsku 'spremiti' 472. mil. kn

U Biogradu na Moru kupio je kuću s četiri stana u listopadu prošle godine. Svi stanovi su od otprilike 90 kvadrata. No, kupio je i susjednu parcelu s kućom od 174 kvadrata i dvorištem od 365 kvadrata. Manju susjednu parcelu od 90 kvadrata kupio je u listopadu prošle godine. No, ni tu nije kraj jer je kupio i maslinik od 600 kvadrata u ožujku ove godine, javlja Index

No, Husić nije kupovao samo u Biogradu na Moru. Na Bukovečkoj cesti u Zagrebu kupio je kuću i dvorište s gospodarskom zgradom od 453 kvadrata i to u prosincu prošle godine. Ni na njoj nema tereta kredita. Mjesec dana prije kupio je zgradu Kišpatićevoj ulici od 445 kvadrata. Bez kredita. U listopadu prošle godine kupio je poslovnu zgradu na području Zagreba od 442 kvadrata s poslovnim prostorom od 167 kvarata i dva trosobna stana. 

U istom mjesecu kupio je u Dubravi stari hostel. Tijekom izvođenja radova rušenja objekt je pao i oštetio poznatu pečenjaru Kastel, o čemu smo ranije izvijestili. U isto vrijeme kupio je i parcelu u Dubravi od 635 kvadrata. 

Škugor kupio milijunsku vilu, spomenik kulture 

Škugori su većinu svojih nekretnina kupili prije 2018. godine, no kupovali su i u vrijeme dok se događala pljačka u Ini. Tako su nedavno kupili dvije manje zgrade s po nekoliko stanova uz park Maksimir i to prošle godine. Škugorov otac Dane prošle je godine bez kredita kupio u samom centru Šibenika kuću od 332 kvadrata koja ima nekoliko stanova. 

Dalibor Paus: Pojedinci su na privatne račune stavili iznos dva pulska proračuna...
Dalibor Paus: Pojedinci su na privatne račune stavili iznos dva pulska proračuna...

Nakon što je Damir Škugor u kolovozu 2018. godine postao direktor u Ini zadužen za plin, zajedno je sa suprugom Anom kupio noviju obiteljsku kuću u Primoštenu koja s okućnicom, odnosno dvorištem, ima tisuću kvadrata. 

No, nakon zajedničkog posla u Ini s tvrtkom OMS Upravljanje, Škugori su u Primoštenu kupili još dvije parcele. Prvo su u kolovozu prošle godine kupili oko 2000 kvadrata zemljišta u Primoštenu, a mjesec dana kasnije još 404 kvadrata koja se za sad vode kao pašnjak, javlja Index

'Hrvatskoj treba potpuna promjena načina upravljanja energetskim sektorom...'
'Hrvatskoj treba potpuna promjena načina upravljanja energetskim sektorom...'

Kako doznaje Telegram, Damir Škugor je u listopadu prošle godine kupio poznatu vilu u Petrovoj ulici. Vila je djelo čuvenog zagrebačkog arhitekta Antuna Ulricha, a Zavod za zaštitu spomenika uvrstio ju je na popis kulturnih dobara.