Obavijesti

News

Komentari 82

Hvale se: Zoki 'tvita' više od Bijele kuće i Europske komisije

Hvale se: Zoki 'tvita' više od Bijele kuće i Europske komisije
3

Vlada RH je na Twitteru po aktivnosti na 3. mjestu, nakon Dominikanske Republike i Venezuele, a time je i potvrdila status najaktivnijeg Twitter računa u Europi

VIDEO

Vlada Republike Hrvatske pohvalila se rezultatima istraživačkog projekta Twiplomacy, američke agencije Burson-Marsteller (SAD), prema kojemu je među 25 najpovezanijih političkih Twitter računa. Analizirano je 505 profila vlada, šefova država, ministara vanjskih poslova i utjecajnih lidera u svijetu. 

- Vlada RH je na društvenoj mreži Twitter po aktivnosti zauzela 3. mjesto, odmah nakon Dominikanske Republike i Venezuele, a time je zapravo i potvrdila status najaktivnijeg Twitter računa u Europi i jednog od aktivnijih među vladama i političarima u svijetu, ostavljajući iza sebe Baracka Obamu, Državno tajništvo SAD-a, Bijelu kuću, Europsku komisiju, Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije, francuske diplomate i mnoge druge - stoji u Vladinu priopćenju. 

Vlada RH najviše razgovara s drugim korisnicima Twittera

Uz Fidži i Austriju, hrvatska je Vlada najkomunikativnija na svijetu, a na razini svih čelnika u Europi, uz poljskog premijera Donalda Tuska i švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta, Vlada Republike Hrvatske vodi najviše razgovora s drugim Twitter korisnicima.

U kategoriji profila koji imaju najviše zajedničkih kontakata s drugim ispitanim računima, osim Vlade RH, su i švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, Europska služba vanjskih poslova te ministarstva vanjskih poslova Poljske, Velike Britanije i Francuske.

Prosječno 33 'tvita' na dan

U istraživanju se profil Vlade RH opisuje kao produktivan, interaktivan i angažiran. Hrvatska Vlada u prosjeku objavljuje oko 33 ‘tvita’ dnevno od čega se gotovo 50 posto odnosi na odgovore i komunikaciju s korisnicima. Među najpopularnijim ‘tvitovima’ su onaj o osnivanju vladinog Odjela za online komunikaciju iz siječnja 2012., vijest o službenoj Twitter verifikaciji korisničkog računa Vlade iz travnja 2013. te čestitka i poruka dobrodošlice povodom ulaska Hrvatske u EU 1. srpnja 2013. godine.

Po Twiplomacy istraživanju, najviše Twitter sljedbenika imaju Barack Obama, poglavar Katoličke crkve Papa Franjo, Bijela kuća te predsjednik i premijer Turske.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu