Cijena pečene tunjevine u restoranu ‘Gariful’ u Hvaru bila je 440 kn za kilogram, a turisti su u noći sa subote na nedjelju pojeli ribu od 170 kg
Hvar: Pojeli su tunu od čak 170 kg, vrijednu 75.000 kn
U moru oko Palagruže, koje obiluje ribljom poslasticom - planktonima, hvarski ribari ulovili su kapitalca tune. Cijena pečene tunjevine u restoranu ‘Gariful’ u Hvaru bila je 440 kn za kilogram, a turisti su u noći sa subote na nedjelju pojeli ribu tešku 170 kilograma. Nitko se ni na što nije požalio, dapače, svi su bili vrlo zadovoljni, a neki su čak čekali u redu da bi se fotografirali s ogromnom tunom. Vlasnik restorana Ivan Gospodnetić kazao je da su gosti jednostavno uživali u tunjevini sa žara, a trenutak večeri za sve njegove zaposlenike bio je kad je osoblje luksuzne jahte ‘Cape town’ naručilo polovinu ribe. Dakle, obveza za konobare i kuhare je bilo preko glave, što je u naravi dobro, jer čak i na Hvaru još uvijek vrijedi ona stara ‘kad nema posla, nema ni novaca.’