News

Komentari 114

HZZO je odbio liječenje Maši, idući tjedan putuje u Chicago

HZZO je odbio liječenje Maši, idući tjedan putuje u Chicago

Maša Lučić (5) trebala bi sljedećeg petka otputovati u Chicago na operaciju kosti koja joj pritišće mozak. U manje od mjesec dana skupljeno je 850.000 kuna

Mi ne odustajemo i znam da ćemo sakupiti sav novac za našu djevojčicu, rekla je jučer Vlatka Lučić, mama malene Maše.

Njezina kći boluje od sindroma Arnold Chiari. Kost iz kralježnice pritišće joj mozak, a liječnici u Americi obavili bi joj dekompresiju, odnosno smanjili bi pritisak tako što bi uklonili kost. Malena ima i epilepsiju, pa se s teškim napadajima bori svaki dan. Nakon što su liječnici u Chicagu pomogli Stephanie Mildi, Lučićevi su odlučili i svoju djevojčicu voditi onamo. Za to im treba milijun kuna. U humanitarnu akciju krenuli su prije manje od mjesec dana i sakupili 850.000 kuna.

- Hvala svima na beskrajnoj pomoći - rekli su roditelji, koji su od HZZO-a primili odbijenicu za Mašino liječenje u inozemstvu. Stručnjaci koji su trebali odobriti Mašino liječenje nisu se usuglasili o toj odluci. No humanitarna akcija se nastavlja. Obitelj poziva sve u subotu na Cvjetni trg na štand od 10 do 15 sati. Ondje će moći dati pridonijeti njihovoj akciji. 

Ako ne, i dalje možete uplatiti novac na Mašin račun u RBA: 3114394615 ili na IBAN: HR6824840083114394615. A tu je i humanitarni telefon Hrabri Medo: 0609014.

Najčitaniji članci