Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

I Debeljak objavio demografske mjere: 'Znate, nije sve u dobiti'

Debeljak trudnicama daje ugovore na neodređeno, daje 5000 kuna radnicima za svako novorođeno dijete, nudi 7500 kuna onima koji će se vratiti u Hrvatsku i raditi u DIV Grupi

Tomislav Debeljak
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
29 komentara

DIV Grupa Tomislava Debeljaka objavila je svoje demografske mjere koje će se primijeniti u tvrtki. 

Mjere su sljedeće: 

- Svakoj našoj zaposlenici koja je zaposlena u bilo kojem od naših poduzeća temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme, spremni smo ponuditi Ugovor na neodređeno vrijeme u slučaju trudnoće odnosno porodiljinog dopusta. Time želimo doprinijeti sigurnosti radnog mjesta za buduće majke te otkloniti uzrok odgađanja odluke o roditeljstvu zbog straha od gubitka zaposlenja.

- Za svako novorođeno dijete našeg radnika isplatit ćemo bruto iznos od 5.000 HRK. U slučaju da oba roditelja rade kod nas – iznos se udvostručuje.

- Svakom radniku koji radi u inozemstvu ranije od 30.6.2018., a odluči se vratiti u Hrvatsku i zaposliti u nekom od naših poduzeća, uz obvezu ostanka najmanje 5 godina u RH, darivat ćemo bruto iznosom od 7.500 HRK.

- Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina starosti naših zaposlenika bit će darivana u najvećem neoporezivom iznosu.Tom prigodom organizirat ćemo druženja i predstave kako bi im te dane učinili što radosnijima.

- Sponzorirat ćemo kulturno umjetničke i športske klubove u kojima aktivno sudjeluju djeca naših zaposlenika.

- Djecu naših zaposlenika koji pokazuju iznimne rezultate (kao učenici, studenti, znanstvenici, umjetnici, sportaši) sponzorirat ćemo (prema posebnom pravilniku) kao podršku njihovu daljnjem razvoju i napretku.

-  Oboljeloj djeci naših zaposlenika donirat ćemo potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

- Našim zaposlenicima, roditeljima troje i više malodobne djece davat ćemo poseban mjesečni doplatak od 200,00 kn za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000kn po svakom roditelju, tj. 80.000kn ukoliko su oba roditelja zaposlena kod nas. U slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica za se za tu mjeru pomiče sa 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja.

- Obitelj Debeljak još od vremena kad je krenuo moj otac nastojala je da naša tvrtka bude obiteljska tvrtka i ostalih zaposlenika, nije sve u dobiti. Važno je i za poslovanje da stvaramo jedno pozitivno ozračje kako bi svi bili zadovoljniji. Na ovo me ponukalo raseljavanje iz Hrvatske i da ima dvostruko manje žena koje su u mogućnosti rađati nego u vrijeme kada sam ja počeo stvarati svoju obitelj. Nadam se da će i ostali prihvatiti naš primer te prihvatiti nekakav od oblika demografskih mjera kakve smo mi predložili te da će se stvoriti jedno novo i pozitivnije stanje kod poslodavaca i radnika - rekao je Debeljak koji je otac devetero djece.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message