Obavijesti

News

Komentari 29

I Debeljak objavio demografske mjere: 'Znate, nije sve u dobiti'

I Debeljak objavio demografske mjere: 'Znate, nije sve u dobiti'
1

Debeljak trudnicama daje ugovore na neodređeno, daje 5000 kuna radnicima za svako novorođeno dijete, nudi 7500 kuna onima koji će se vratiti u Hrvatsku i raditi u DIV Grupi

VIDEO

DIV Grupa Tomislava Debeljaka objavila je svoje demografske mjere koje će se primijeniti u tvrtki. 

Mjere su sljedeće: 

- Svakoj našoj zaposlenici koja je zaposlena u bilo kojem od naših poduzeća temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme, spremni smo ponuditi Ugovor na neodređeno vrijeme u slučaju trudnoće odnosno porodiljinog dopusta. Time želimo doprinijeti sigurnosti radnog mjesta za buduće majke te otkloniti uzrok odgađanja odluke o roditeljstvu zbog straha od gubitka zaposlenja.

- Za svako novorođeno dijete našeg radnika isplatit ćemo bruto iznos od 5.000 HRK. U slučaju da oba roditelja rade kod nas – iznos se udvostručuje.

- Svakom radniku koji radi u inozemstvu ranije od 30.6.2018., a odluči se vratiti u Hrvatsku i zaposliti u nekom od naših poduzeća, uz obvezu ostanka najmanje 5 godina u RH, darivat ćemo bruto iznosom od 7.500 HRK.

- Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina starosti naših zaposlenika bit će darivana u najvećem neoporezivom iznosu.Tom prigodom organizirat ćemo druženja i predstave kako bi im te dane učinili što radosnijima.

- Sponzorirat ćemo kulturno umjetničke i športske klubove u kojima aktivno sudjeluju djeca naših zaposlenika.

- Djecu naših zaposlenika koji pokazuju iznimne rezultate (kao učenici, studenti, znanstvenici, umjetnici, sportaši) sponzorirat ćemo (prema posebnom pravilniku) kao podršku njihovu daljnjem razvoju i napretku.

-  Oboljeloj djeci naših zaposlenika donirat ćemo potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

- Našim zaposlenicima, roditeljima troje i više malodobne djece davat ćemo poseban mjesečni doplatak od 200,00 kn za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000kn po svakom roditelju, tj. 80.000kn ukoliko su oba roditelja zaposlena kod nas. U slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica za se za tu mjeru pomiče sa 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja.

- Obitelj Debeljak još od vremena kad je krenuo moj otac nastojala je da naša tvrtka bude obiteljska tvrtka i ostalih zaposlenika, nije sve u dobiti. Važno je i za poslovanje da stvaramo jedno pozitivno ozračje kako bi svi bili zadovoljniji. Na ovo me ponukalo raseljavanje iz Hrvatske i da ima dvostruko manje žena koje su u mogućnosti rađati nego u vrijeme kada sam ja počeo stvarati svoju obitelj. Nadam se da će i ostali prihvatiti naš primer te prihvatiti nekakav od oblika demografskih mjera kakve smo mi predložili te da će se stvoriti jedno novo i pozitivnije stanje kod poslodavaca i radnika - rekao je Debeljak koji je otac devetero djece.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"