Obavijesti

News

Komentari 349

I Kukuriku Kajin je kao Šeks otišao u mirovinu na jedan dan

I Kukuriku Kajin je kao Šeks otišao u mirovinu na jedan dan
1

U svojih 20 godina rada zaslužio sam mirovinu i ne želim da mi netko kaže "Ti nisi normalan" ili da me jednog dana sažalijevaju jer se jedini nisam snašao, kaže Kajin

VIDEO

Nakon što je objavljen podatak kako je sedam aktualnih saborskih zastupnika na jedan dan otišlo u mirovinu kako bi ostvarili pravo na povlaštene mirovine, i IDS-ov Damir Kajin danas je odlučio napraviti isto. On je prvi iz Kukuriku koalicije koji se odlučio to napraviti, a podsjetimo, ostalih sedam su HDZ-ovi zastupnici Vladimir Šeks, Ana Lovrin, Ivanka Roksandić i Stjepan Milinković, HDSSB-ov Boro Grubišić, te zastupnici manjina Furio Radin i Deneš Šoja.

- Danas sam i ja predao zahtjev, ne znam tko bi na mom mjestu to propustio. Mislim da sam u svojih 20 godina rada zaslužio mirovinu, imam najviše minuta za sabornicom, i ne želim da mi netko kaže "Ti nisi normalan" ili da me jednog dana sažalijevaju jer se jedini nisam snašao - rekao nam je Damir Kajin koji, tvrdi, nije dobio ništa ni prije '90-ih ni kasnije, ni društveni stan, ni dionice, niti ikakav novac.

- Cijelu godinu sam u Zagrebu, aktivan u Saboru, a nisam dobio ništa. Bit je da se radi i služi narodu, istina, ali ne da nakon 20 godina ostanete bez kruha jer niste bili kao neki drugi koji su dok su bili na vlasti zaradili milijune i nakupovali se vila - kaže Kajin i podsjeća kako je Stjepan Mesić 1995. godine napravio isto kada ga je HDZ u potpunosti blokirao. Danas bi, pojašnjava Kajin, Mesić bio bez kune da to nije napravio.

Kajin se, tvrdi, nije s nikim konzultirao oko ove odluke, ali je o njoj obavijestio predsjednika njegove stranke Ivana Jakovčića. Kada u Sabor dođe prijedlog zakona prema kojem bi se ukinule povlaštene mirovine, držat će, naglašava, stav koji ima posljednjih 20 godina.

- Ljudi s jednim ili s dva mandata nemaju pravo na povlaštenu mirovinu, možda, ali samo možda, mogu imati pravo na neki paušal - zaključuje Kajin. 

Kajinov potez komentirao je i premijer Zoran Milanović koji je rekao samo da mu je žao zbog toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 349
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...