Obavijesti

News

Komentari 43

I mi imamo Césara: Erik (11) je najmlađi "šaptač psima" u RH

I mi imamo Césara: Erik (11) je najmlađi "šaptač psima" u RH
6

Dječak iz Pule vježba sa svojom ovčarkom po par sati tjedno. Položio je ispit za vodiča pasa i to u kategoriji za odrasle te tako postao najmlađi vodič u Hrvatskoj

VIDEO

Dječak Erik Bijelić (11) iz Pule najmlađi je "šaptač psima" u Hrvatskoj, kako ga od milja mnogi zovu. Položio je ispit pred sucima u Puli, i to u konkurenciji za odrasle, te postao najmlađi vodič pasa. Na terenu se odlično snalazi, a koncentracija prilikom vježbi sa psom je ogromna. Erikov pas, belgijska ovčarka Izzy, slijepo ga sluša u svemu - obožava biti uz njega u svakom trenutku, a na terenu su kao jedno. Što Erik zapovijedi, Izzy posluša.

On je naše čudo, a na ispitu su ga suci tretirali kao odraslu osobu jer takvih ispita nema za djecu

- Vježbam s njom svaki dan i nikada me nije ugrizla. Ne ljuti se na mene kad vježbamo. Ako netko želi naučiti psa da ga sluša mora mu nekoliko puta izdati naredbu i pas će poslušati - jednostavno je objasnio dječak. Iako je dijete nitko mu na ispitu nije niti malo popustio, kazali su njegovi treneri Peter Maša i Damir Bernaca.

- On je naše čudo, a na ispitu su ga suci tretirali kao odraslu osobu jer takvih ispita nema za djecu. Erik ima veliku koncentraciju u radu i ako tako nastavi naša kinologija će dobiti mladu nadu - kazali su treneri.

Erik vježba s Izzy dvije godine, od kada je došla u njegov dom. Njegov otac Damir ponosan je na sina i odlazi s njim na treninge.

- Izzy već ima potomka Zena koji je napunio 4 i pol mjeseca, te će njega Erik uskoro početi trenirati. Vježba tjedno po nekoliko sati sa psom i to mu ne predstavlja nikakav problem. Odličan je učenik u školi, a da je vodič pasa nije rekao niti prijateljima jer se ne voli hvaliti - kazao je tata Damir.

Erika čeka i novi izazov - na jesen polaže još jedan ispit s njegovom Izzy, a osim poslušnosti, ispit uključuje otkrivanje tragova te napad i obranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...