Obavijesti

News

Komentari 31

Skandal se širi: Opasni silikoni ugrađivali su se i muškarcima?

Skandal se širi: Opasni silikoni ugrađivali su se i muškarcima?
1

Sumnja se da su silikoni francuske tvrtke PIP korišteni u rekonstruktivnoj kirurgiji oboljelih od raka testisa ili grudi te da su vjerojatno prodavani i pod drugim imenom

VIDEO

Britanski muškarci, uključujući one koji su preživjeli rak, također bi mogli biti žrtve tvrtke koja je u središtu afere s implantatima za grudi.

Francuska tvrtka Poly Implant Prothesis (PIP) optužena je za distribuciju neispravnih implantata za grudi stotinama tisuća žena, među kojima se nalazi i njih 50 tisuća u Velikoj Britaniji.

Sada se pojavila informacija da je kontaminirani gel korišten i u muškoj protetici, za operacije grudi i testisa. Nije poznat podatak koliko Britanaca ima implantate, ali plastični kirurzi kažu da su zbog niskih cijena PIP-ovi proizvodi sigurno bili atraktivni klinikama, pa su vjerojatno i korišteni u operacijama, piše Daily Mail.

Bivši zaposlenici PIP-a za francuske su novine izjavili da su i muškarci bili ciljana skupina potrošača pa su za njih proizvođeni  silikonski testisi i grudi. Lažni testisi obično se koriste u rekonstruktivnoj kirurgiji, kod muškaraca oboljelih od raka testisa. Neki od implantata za grudi korišteni su iz kozmetičkih razloga, dok je velik dio korišten kod muškaraca oboljelih od sindroma Poland zbog kojeg im se jedna strana prsa i ruka ne razvijaju normalno. 

Doznalo se i da su implantati tvrtke PIP navodno prodavani i pod drugim imenom tako da bi još više žena moglo biti ugroženo. Vlada će uskoro odlučiti trebaju li sve žene ići na uklanjanje, i tko će operacije platiti. 

Afera sa silikonima počela je prošli mjesec kada se doznalo da preko 30 tisuća žena u Francuskoj ima umetke koji su opasni za zdravlje. Kompanija Poly Implant Prothesis sporne implantate je punila industrijskim silikonom umjesto skupljim  medicinskim i na taj način uštedjela oko milijardu eura. Oko 300 tisuća žena širom svijeta kupilo je umetke ove tvrtke koja je u međuvremenu zatvorena.

I Čehinje pozvane na uklanjanje silikona

Češko ministarstvo zdravstva preporučilo je Čehinjama uklanjanje silikona tvrtke PIP. Preporuka se odnosi na 2000 žena,a tijekom sljedećih nekoliko dana odlučit će se tko će snositi troškove uklanjane opasnih implantata.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu