Obavijesti

News

Komentari 588

Prosvjed protiv Merzel: Mi smo ju izabrali, možemo ju smijeniti

Prosvjed protiv Merzel: Mi smo ju izabrali, možemo ju smijeniti
10

Na prosvjedu protiv županice Merzel okupilo se tek 100-tinjak građana. Prosvjed je protekao mirno. Smatraju da bi županica nakon najnovije afere trebala dati ostavku

VIDEO

Građani Siska najavili su prosvjed protiv županice Marine Lovrić Merzel za subotu u 13 sati.  Okupilo se stotinjak građana, a prosvjed je protekao mirno.

Prosvjednici smatraju da bi nakon najnovije afere županica trebala dati ostavku.

 - Mi građani smo je izabrali, možemo ju i smijeniti - kazao je za Večernji list Josip Jajčević (40), jedan od prosvjednika. On je nezaposleni, samohrani otac dvoje djece. Kaže da se županici obraćao za pomoć, ali nije mu nikada odgovorila

 - Dosta vam je kriminala u županiji i pljačke od strane SDP-a i HDZ-a? Onda se dignimo na noge i tražimo smjenu županice! Vrijeme je za promjene! - objavljeno je u pozivu na Facebooku.

Krim policija je u petak ušla u prostorije Sisačko - moslavačke županije po nalogu DORH-a. Izuzeli su dio dokumentacije te obavili razgovor sa županicom. 

Uzeli dokumentaciju i iz Gradske vijećnice

Krim policija je bila i u Gradskoj vijećnici, potvrdila je za Dnevnik.hgradonačelnica Kristina Ikić Braniček.

Policija je, kaže, zatražila dokumentaciju o kupnji zgrade za Hitnu medicinsku pomoć u Sisku koju je Županija platila devet milijuna kuna. S gradonačelnicom nisu obavili razgovor, no razgovarali su s pročelnicom u čijem je uredu sporna dokumentacija bila. 

Optužila ju Jovev u emisiji

Merzel je, podsjetimo, njezina bivša šefica kabineta Jasmina Jovev  u emisiji "Nedjeljom u 2" prozvala za nezakonite radnje - izmišljanje radnih mjesta, izdavanje lažnih računa i kupovanje oporbenih čelnika. 

Županica Lovrić Merzel je negirala sve optužbe.

Ostojić: Ona, zasad, nema nikakvog krimena

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je u intervjuu tjedna na Hrvatskom radiju kazao kako je Merzel na predsjedništvu stranke iznijela svoj slučaj.

- Ona nema nikakvog krimena, zasad, barem kako nam je predstavila - rekao je Ostojić. 

>>>A sve o tajnama strelovitog uspona županice Marine Lovrić Merzel pročitajte u novom broju tjednika Express!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 588
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...