Obavijesti

News

Komentari 149

U Zagrebu je opet prometni kaos, bura zatvorila autoceste

U Zagrebu je opet prometni kaos, bura zatvorila autoceste
54

U unutrašnjosti Hrvatske se očekuje kako će do srijede padati snijeg, a na Jadranu će padati kiša. Bura otežava promet, a u prekidu su katamarani prema otocima

VIDEO

Na riječkoj obilaznici Vežica se sudarilo nekoliko vozila, a u Šmriki se oko 6.50 sati prevrnula cisterna. Kod Kamenjaka je automobil sletio s ceste oko 10.20 sati, ali srećom nema ozlijeđenih. Zbog leda na cesti zatvorena je D404 na dijelu Brajdica- tunel Pećine. Do 9 sati su na području Primorsko - goranske županije prijavljene 22 prometne nesreće, ali srećom samo s materijalnom štetom, javlja Novi list.

HAK je u ponedjeljak upozorio kako su za sva vozila zatvorene autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica te autocesta A6 između čvorova Kikovica i Delnice. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog snijega vozi se otežano u Gorskom kotaru, dijelu Like, središnje i sjeverozapadne Hrvatske. U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranske linije iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu i Visu, te Rijeka-Rab-Novalja i brzobrodska linija Zadar- Premuda- Silba- Olib. 

U Bakarcu olujna je bura prevrnula kamion. Vozač je bio izvan kamiona u trenutku prevrtanja. Na staroj cesti Rijeka - Zagreb prevrnuo se kombi. Vozač i suvozač nisu ozlijeđeni. Dvije nesreće zabilježene su i na cesti Križevci-Vrbovec. U jednoj je automobil sletio s ceste i završio na boku, dok je u drugoj vozač udario u stup.

U Gornjoj Pušći autobus je proklizao na neočišćenoj cesti i sletio. Udario je u mostić kuće. Naš čitatelj koji je svjedočio nesreći kazao je kako su u busu bile dvije putnice te da su lakše ozlijeđene. Kaže da su se žalile na glavobolju i bolove. Po njih je došla Hitna.

U mjestu Bratina prevrnula se prikolica kamiona zbog čega je od 17.30 sati zatvorena županijska cesta 3106 Klinča Sela - Pisarovina. U nesreći nitko nije ozlijeđen.

'Učinit ćemo sve da do jutra građani mogu na odredišta'

Za RTL Danas Alen Gospočić, prvi čovjek Zagrebačkih cesta, rekao je kako će učiniti sve da utorka ujutro svi sugrađani mogu doći do svojih odredišta. 

Inače, do 16 sati dogodilo se više od 60 nesreća.

U Zagrebu opet kaos u prometu

Snijeg je u Zagrebu ponovno uzrokovao prometni kolaps, a veća kolona stvorila se od Knežije do Savskog mosta. Zbog leda na cesti zapeo je kamion na uzbrdici, a vozači pomažu jedni drugima. Napadalo je oko 10 cm snijega, a pada i dalje. 

Pokvario se i tramvaj broj 7 na Mostu mladosti u smjeru Novog Zagreba te sve tramvajske linije u tom smjeru voze skraćeno do Žitnjaka. Sve zimske ekipe su u pripravnosti, ali razloga za zabrinutost nema, izvijestili su gradske vlasti. U Mihanovićevoj ulici poslijepodne su se sudarili taksi i tramvaj. Ozlijeđenih nije bilo, a nastala je manja materijalna šteta.

Kamion s prikolicom zbog skliske ceste okrenuo se na autocesti Rijeka-Zagreb kod naplatnih postaja u Lučkom i zablokirao cijelu traku u smjeru Rijeke. 

Frankopanska ulica blokirana zbog gajbi piva

Osim snijega u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici promet su zapriječile i gajbe pića, uglavnom piva, koje su ispale iz jednog dostavnog vozila. Zbog skliske ceste dostavni kamion proklizao je na križanju Frankopanske s Ulice Gjure Deželića. S njega su na snijegom zametene tramvajske tračnice popadale gajbe i zablokirale put tramvajima, zbog čega putnici moraju pješačiti kroz snježnu mećavu. 

Bura otpuhala prikolicu

U nedjelju navečer bura je na cesti od Obrovca prema Gračacu otpuhala prikolicu koja je bila zakačena za kombi kojim je upravljao 66-godišnjak. Nešto iza 21 sat, on je vozio kombi njemačkih nacionalnih oznaka kojim je vukao prikolicu te se uslijed jakih bočnih udara bure prikolica prevrnula. Odvojila se od kombija te je pala u provaliju duboku oko 60 metara.

Na Zavižanu je -12, a u Makarskoj čak +18° C

Stanovnici unutrašnjosti Hrvatske u ponedjeljak su se probudili uz temperature ispod nule. 

Prema podacima DHMZ-a, u 8 sati je najhladnije bilo na Zavižanu, čak -12, dok je na Sljemenu bilo -9. U Zagrebu  je u Maksimiru bilo -2, u Varaždinu -3, Osijeku -2, a u Slavonskom Brodu -1. 

Sasvim druga slika je na jugu zemlje. U Makarskoj je u 8 ujutro izmjereno čak 18 stupnjeva, u Dubrovniku 17, a u Splitu 15 stupnjeva Celzijusa. 

Poboljšanje tek u četvrtak 

U unutrašnjosti će snijeg i u ponedjeljak nastaviti padati, a u većini zemlje će biti pretežno oblačno. Očekuje se kako bi tijekom dana moglo pasti i do 10 cm novog snijega. U utorak i srijedu se također očekuje snijeg, a poboljšanje vremena se očekuje u četvrtak.  

Na Jadranu će padati kiša, a ponegdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Na sjevernom i srednjem Jadranu će puhati jaka bura, a prema jugu Dalmacije će puhati jugo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.