News

Komentari 24

I Trump mlađi širio izmišljotine o Bidenu: Ima li i malo istine u tvrdnjama da je pedofil? Nema

I Trump mlađi širio izmišljotine o Bidenu: Ima li i malo istine u tvrdnjama da je pedofil? Nema

I naši čitatelji su, ponukani stranim tračevima, Bidena počeli nazivati senilnim i pedofilom. Istini za volju, ni sam Joe nije se baš trudio da ne dobije takav imidž u javnosti, no koliko u tome ima istine?

Iako većinu dezinformacija sam plasira, američki predsjednik Donald Trump i sam je meta brojnih neosnovanih glasina i bizarnih izmišljotina. Od toga nije cijepljen ni njegov demokratski produkandidat Joe Biden.

I naši čitatelji su, ponukani stranim tračevima, Bidena počeli nazivati senilnim i pedofilom. Istini za volju, ni sam Joe nije se baš trudio da ne dobije takav imidž u javnosti, no koliko u tome ima istine?

Iako fotografija i snimaka na kojima Biden grli, ljubi, miluje ili šapuće na uho djevojčicama, ali i odraslim ženama pa i političarkama ima na internetu otkad je s Obamom krenuo u izbornu trku, dokaza da je Biden seksualni zlostavljač djece nema nigdje.

POGLEDAJTE VIDEO Bidenu ove snimke i fotke ne idu u korist:

Stranica za provjeru činjenica PolitiFact piše da, iako je istražila arhivu vijesti Googlea i arhivu stranice za pretragu pravnih materijala Neixs o više od 40 godina Bidenove političke karijere, nije pronašla nikakve vijesti, službene optužbe, žalbe, prijave ili istrage koje bi ga dovele u vezu s pedofilijom ili ikakvim seksualnim zločinima nad djecom.

Njegovi kolege ga brane: On je samo taktilna osoba

Ipak, postoje optužbe za spolno zlostavljanje na koje Biden dugo nije htio odgovoriti.

Joe Biden ne želi odgovoriti na optužbe za spolno zlostavljanje

Tara Reade, koja je radila kao pomoćnica u uredu senatora Bidena od prosinca 1992. do kolovoza 1993., optužila je Bidena da ju je stisnuo uz zid i zavukao ruku pod suknju i majicu.

Bidenov stožer tvrdi da se to nije dogodilo, a Biden sam prvo nije odgovarao na optužbu, dok ga lokalni i nacionalni mediji o tome nisu pitali u nedavnim intervjuima.

Još dvije žene - bivša susjeda i kolegica Tare Reade -  potvrdile su u intervjuima za Business Insider da im je Tara Reade opisala Bidenov postupak. 77-godišnji Biden na kraju je potvrdio da se zlostavljanje nikada nije dogodilo.
 

Trumpov sin se 'šali' da je Biden pedofil

Među američkim desničarima i pristašama njegovog protukandidata Biden je dobio i nadimak "Jezivi Ujak Joe" (Creepy Uncle Joe), a jedan od njih je i Donald Trump mlađi koji ga otvoreno nazivaju pedofilom.

Na Facebooku 'fejk njuz' ide korak dalje

Kada dežurnim dušebrižnicima u ovo moderno digitalno doba daš materijala, brzo se jedna šala pretvori u lavinu ozbiljnih optužbi utemeljenih na dezinformacijama ili fotomontažama.

Na Facebooku 'fake news' ide korak dalje, objava na kojoj Biden drži dječaka za lice i šapuće mu na uho postala je viralna.

Riječ o Bidenovom unuku Hunteru i fotografiji koja je snimljena na sprovodu Bidenovog sina i Hunterovog oca Beaua Bidena, koji je umro od raka mozga u lipnju 2015. Na sličnim fotografijama koje se koriste kao 'dokaz', da je Biden pedofil, on također ljubi svog unuka i unuku.

Biden drži bebu za međunožje, brani ga njegova mama

Konzervativni kolumnist Richard Armande Mills na Twitteru je objavio jednu fotografiju na kojoj Biden drži mušku bebu zajedno s njegovom majkom, bivšom kongresnicom u Kongresu Minnesote Carly Melin, iz 2014. Mills je uz fotografiju komentirao da je Biden 'otvoreni seksualni predator'.

- Gospodine, ja vas ne poznajem. Tvitali ste više fotografija mog malenog sina u uznemirujućem, iskonstruiranom pokušaju da progurate svoju političku poziciju. Izbrišite sve tvitove koji uključuju mog sina. Prijavila sam vaše ponašanje Twitteru. Hvala vam -odgovorila je na njegovu objavu majka bebe sa slike.

Najčitaniji članci