Obavijesti

News

Komentari 18

Volksbank očekuje gubitak od 900 mil. eura do kraja godine

Prva koja je priznala da je u krizi, najavivši na kraju ove godine gubitak između 700 i 800 milijuna eura bila je banka Erste Group. Stručnjaci predviđaju gubitak i drugima

VIDEO

Austrijska televizija ORF javila je u četvrtak kasno navečer da je domaća Volksbanka AG (ÖVAG) u lošem financijskom stanju i da njeno čelništvo očekuje na kraju ove godine gubitak do 900 milijuna eura zbog skupih troškova povezanih s otpisom vrijednosti u tvrtki kćeri u Rumunjskoj i "nezdravih" ulagačkih kredita. Isti izvor je naveo kako je time otplata prve rate financijske pomoći Volksbanke austrijskoj državi "pala u vodu".

Napomenuto je kako su u samo tjedan dana dvije austrijske banke najavile ogromne poslovne gubitke u tekućoj godini zbog troškova proizašlih iz europske dužničke krize.

Prva koja je priznala da je u krizi, najavivši da očekuje na kraju ove godine gubitak između 700 i 800 milijuna eura bila je banka Erste Group. Riječ je o gubicima nastalim zbog izvanrednih troškova povezanih s otpisom vrijednosti, posebice u tvrtkama kćerima Erste grupe u Mađarskoj i Rumunjskoj. Kao preventivnu mjeru Erste je najavila odgodu ranije otplate 1,2 milijarde eura tzv. participacijskog kapitala austrijskoj državi.

Financijski stručnjaci ocjenjuju da će poteze Erste grupe i Volksbanke slijediti i ostale austrijske i veće europske banke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao