Obavijesti

News

Komentari 55

'Iako je oko nje bilo korupcije, Kosor nije nikoga prijavila'

'Iako je oko nje bilo korupcije, Kosor nije nikoga prijavila'
1

Predsjednik kaže da to što premijerka ne sprečava policiju u radu ne znači da je ona nositeljica borbe protiv korupcije. Optužbe da je šef oporbe su mu besmislene

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Večernji list kako je njegov odnos s premijerkom mogao biti puno bolji, da joj je ispružio ruku koju ona često nije prihvatila. Žali što je njihova suradnja danas osjetno smanjena, jer bi, kaže, zajedno mogli više učiniti za Hrvatsku. Uzrok problema vidi u predizbornoj groznici. 

HDZ je, kaže, izabrao neobičnu strategiju da se nadmeće s predsjednikom umjesto s oporbom. Svakih dan-dva netko iz redova HDZ-a ispali neku, potpuno besmislenu strelicu prema njemu, kaže Josipović. Ne zna radi li se o predizbornoj inovaciji svjetskih razmjera ili samo o strahu od nadmetanja s oporbom. 

Josipović je korigirao svoje prijašnje izjave da su se pregovori s EU mogli završiti i prije lipnja, priznavši da je ovo uspjeh Vlade. Nadovezao je na to da su premijerkine optužbe da je radio protiv EU, samo politička podmetanja jer i premijerka zna da se na mnogim stranama zauzimao za završetak pregovora. To što je bio protiv arbitražnog sporazuma znači samo da smatra da je Vlada mogla bolje pregovarati sa Slovenijom, no ne i da je protiv EU. 

Istaknuo je da je distanciran od svoje bivše stranke SDP-a, no da se nikad neće odreći politike koju je zastupao i zbog koje je izabran. Premijerkinu optužbu da je šef oporbe ocijenio je kao besmislicu. 

Istaknuo je i da su nositelji borbe protiv korupcije USKOK, DORH i policija, a ne premijerka, jer koliko on zna, premijerka nije nikoga otkrila, prijavila ni uhitila iako je u njenoj blizini bilo dosta korupcije. Dodaje da to ni nije njena nadležnost i to što nije sprečavala tijela nadležna za borbu korupcije u njihovom poslu, ne znači da je nositeljica borbe protiv korupcije. To je normalno ponašanje predsjednice Vlade. Teško mu je, kaže, suditi da li je Kosor kao zamjenica Ive Sanadera znala što radi njen šef. 

>>>Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.