News

Komentari 70

Ide na tri godine u zatvor: 'Nije znala da su te tablete ilegalne'

Ide na tri godine u zatvor: 'Nije znala da su te tablete ilegalne'

Laura Plummer (33) iz engleskog Hulla uhićena je prije tri mjeseca nakon što je u njezinom kovčegu pronađeno 290 tableta Tramadol, zabranjenih u Egiptu. Navodno nije imala pojma da su ilegalne...

Britanka Laura Plummer (33) osuđena je na tri godine zatvora zbog krijumčarenja tableta protiv bolova u Egipat, potvrdila je njezina obitelj.

Trgovkinja iz Hulla uhićena je početkom listopada na aerodromu u Hurghadi nakon što je u njezinom kovčegu pronađeno 290 tableta Tramadol, koje su legalne u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali ne i u Egiptu.

Krijumčarila tablete protiv bolova

Plummer je priznala kako je nosila tablete svom egipatskom partneru Omaru Caboou (34), koji je patio od jakih bolova u leđima i navodno nije znao da te tablete nisu dozvoljene u Egiptu, prenosi Metro.

Obitelj Plummer strahovala je od veće kazne zatvora, pa čak i smrtne. Laurin odvjetnik Mohamed Othman u svojoj je obrani iznio teoriju prema kojoj je Laura platila avionske karte dvostruko više od onoga koliko je mogla zaraditi prodajom tableta.

Krijumčarila tablete protiv bolova

- Da bi netko bio proglašen krijumčarem droge, mora biti svjestan da posjeduje narkotike. Moja klijentica nije znala da je Tramadol zabranjen u Egiptu, ustvrdio je Othman.

Plummer je uhićena 9. listopada u blizini Crvenog mora i od tada se nalazi u pritvoru. Njezina majka Roberta rekla je da Laura 'spava u ćeliji bez kreveta s preostalih 25 žena' i da 'izgleda neprepoznatljivo'.

Najčitaniji članci