Obavijesti

News

Komentari 186

IDS ostaje: Traže novi Plan 21, predložit će novog ministra

IDS ostaje: Traže novi Plan 21,  predložit će novog ministra
7

Nakon svih sukoba na relaciji SDP-IDS svi se pitaju koliko će još stresova izdržati Kukuriku koalicija obzirom da je Ostojić već četvrti ministar koji je napustio Vladu

VIDEO

IDS-ovci su na izvanrednoj sjednici u subotu donijeli odluku da neće napustiti vladajuću koaliciju.

Predsjednik stranke Ivan Jakovčić na konferenciji za medije rekao je da će u roku od dva tjedna predložiti novog ministra turizma. 

 - Premijer je dao prijedlog da ponudimo novo ime za ministra turizma i mi to prihvaćamo. Želimo graditi, a ne rušiti. Ostajemo u Vladi! Svako razbijanje koalicije nije ono što građani očekuju. IDS želi odgovorno sudjelovati u vlasti na bilo kojem nivou. Destabilizacija zemlje nije politika IDS-a - rekao je Jakovčić.

Dodao je da je ova situacija prilika za razgovor o rekonstrukciji Vlade jer je iz nje otišao prema mnogima najbolji ministar. Rekao je da Plan 21 više ne postoji, te da je potreban novi dokument. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Objasnio je da unatoč očekivanjima mnogih IDS neće napustiti koaliciju. Dodao je da IDS želi participirati u vlasti i pomoći da dođe do pozitivnih promjena. Jakovčić je rekao i da većina ljudi smatra da zemlja ide u krivom smjeru, a IDS očekuje poziv premijera Zorana Milanovića na razgovor o budućnosti koalicije.

Iz koalicije ne odstupaju jer su odgovorna stranka, a iako se bez njih može, Jakovčić vjeruje da mogu dati kvalitetan doprinos. 

'Prenapregnuta' koalicija

Ostavka Ostojića kulminacija je sukoba na relaciji Jakovčića i Milanovića, a slažu se mnogi, samo je pitanje vremena kada će se u odnosima SDP-a i IDS-a opet razmišljati o 'razvodu'. Dok je Jakovčić danima branio svog ministra, Milanović je očito presjekao i natjerao Ostojića da odstupi. Podsjetimo Jakovčić je prije nekoliko tjedana prvi u medijima davao izjave kako ne može uopće doći do premijera jer mu se ne javlja ne telefon što je bio otvoren znak da je ljubav nestala. Nakon toga, Milanović je podržao Kajina za župana i otkrio da Jakovčića zapravo ne želi za partnera. Sada su privremeno sklopili mir i kupili malo vremena. 

Jakovčić: Nisam se zalagao za izlazak, odluku smo donijeli jednoglasno

Jakovčić je odluku IDS-a da neće izaći iz koalicije prokomentirao za RTL Danas i još jednom ponovio da su u koaliciji ostali zbog odgovornosti jer žele dati doprinos razvoju države.

Na pitanje je li istina da se na sjednici zalagao za izlazak iz koalicije rekao je da su sve odluke donijeli jednoglasno, a još nisu razgovarali o kandidatu za ministra turizma. Ponovio je da je po njemu Veljko Ostojić odradio velik posao te mu se još jednom zahvalio. Smatra da je Ostojić ostavkom pokazao odgovornost jer želi stranci omogućiti da na izborima poluči što bolje rezultate. 

- Ne želi da njegova priča bude uteg za naš odličan rezultat - rekao je Jakovčić.

Logično mu je da je premijer prihvatio ostavku, ali je objasnio da je afera koja se nameće Ostojiću stara desetak godina i sada je izvučena zbog skorašnjih izbora. 

- Afera će biti još jer to je takav svijet i mi znamo s kakvim svijetom imamo posla. IDS smeta mnogima, ali neće se lako dati - zaključio je Jakovčić.

Prokomentirao je i poziv premijeru na razgovor rekavši da poziv očekuje jer misli da trebaju razgovarati o budućnosti zemlje. 

'Kandidat za ministra ne mora biti stranački'

Za Dnevnik Nove TV Jakovčić je rekao da je s premijerom zadnji put razgovarao 'davno, još prošle godine'. Dodao je da se trebaju čuti kroz par dana, jer ako se ne čuju to nema smisla. 

Ponovio je da u ovom trenutku zaista ne može reći tko će biti kandidat za ministra. Uskoro će početi razgovore s gospodarstvenicima, a konzultirat će se i sa sada već bivšim ministrom Veljkom Ostojićem. Dodao je da kandidat sigurno ne mora biti stranački, te može biti i netko izvan stranke. 

Održali izvanrednu sjednicu

Nakon ostavke ministra turizma Veljka Ostojića, IDS-ovci su u 16 sati održali izvanrednu sjednicu na kojoj su odlučili da ostaju članovi Kukuriku koalicije. 

Inače, IDS u Hrvatskom saboru ima dva zastupnika pa stabilnost Vlade njihovim izlaskom ne bi bila ugrožena.

Podsjetimo, IDS-ov ministar turizma Veljko Ostojić u subotu je podnio ostavku zbog afere s prenamjenom i kupoprodajom zemljišta u Balama. Objasnio je da ostavku podnosi zbog hajke na njega koja mu onemogućuje da profesionalno obavlja posao. Premijer Zoran Milanović ostavku je prihvatio i priopćenjem poručio kako očekuje da IDS predloži novog kandidata za ministra. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u