Obavijesti

News

Komentari 71

Ilača: Umjesto vode iz slavina im curi blato i smrdi po mulju

Ilača: Umjesto vode iz slavina im curi blato i smrdi po mulju
1

Mještani svaki put kad im iz pipe poteku blato i mulj pozivaju vinkovački Vodovod, no tvrde da im se nitko ne javlja. U Vodovodu kažu da im se ni u ponedjeljak ni za vikend nitko nije žalio na vodu

VIDEO

Stavila sam tijekom noći prati bijelu odjeću u perilicu i, kad sam je ujutro izvadila, imala sam što vidjeti. Sve je bilo blatnjavo, prljavo i uništeno - kaže šokirana Slavica iz Ilače, sela u općini Tovarnik.

- Bilo mi je jasno da je tome kriva naša voda, koja je opet prljava. Pustila sam vodu iz slavine i umalo me šlagiralo. Iz slavine je izlazilo gusto blato. I kadu sam jedva oprala od toga - nastavlja Slavica.

Ilačani već dugo imaju problema s nečistom vodom jer im svako malo iz slavina curi mutna i žuta voda. Malo tko se u selu usudi piti tu vodu, no ono što je u ponedjeljak poteklo iz svih slavina u svim kućanstvima uništilo je i ono malo povjerenja koje su imali u vinkovački Vodovod, koji je zadužen za njihovu opskrbu vodom.

- Iz slavina je teklo blato. Smrdjelo je na mulj. Malo prije toga nestalo je struje i već znamo da će voda biti prljava kad god nestane struje. Naime, selo se opskrbljuje vodom iz starih bunara, na koje su priključene crpne pumpe. Kad god nestane struje, pumpe stanu, nestane vode, i kad one ponovno počnu raditi, povuku sav mulj i to sve šibne kroz cijevi i naše slavine. Žalili smo se više puta Vodovodu zbog toga, no nitko ništa ne čini. Kad god se to dogodi, trebao bi netko doći kod glavnog ventila i pustiti tu prljavu vodu, no nitko za to ne mari - kaže Stjepan Gelemanović.

Svi se žale na kvalitetu vode koju uredno plaćaju, po redovnoj cijeni, iako sumnjaju u njenu ispravnost. Mještanima nije jasno zašto ih ne priključe na regionalni vodovod jer su prije nekoliko godina u cijelom selu postavljene cijevi koje bi ih trebale spojiti s regionalnim vodovodom, no to nitko u općini i županiji ni ne spominje. Opskrba im i dalje ide iz prastarih bunara, a voda putuje starim i trulim cijevima, koje također treba mijenjati jer stalno pucaju.

- Znam za problem prljave vode u Ilači. Rekli su u Vodovodu da će to trajati još dan-dva jer moraju izmijenjati neke cijevi. Tu nema pomoći jer Ilača ima stari vodovodni sustav - kazala je Ruža Veselčić-Šijaković, načelnica općine Tovarnik. Iz vinkovačkog Vodovoda kažu da u zadnjih nekoliko dana nisu zaprimili ni jednu prijavu o kvaliteti vode. Priznaju da nekad voda može biti mutna, ali da je to zbog hrđe te da poduzimaju sve kako bi sačuvali kvalitetu vode.    

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a