Obavijesti

News

Komentari 15

Splićanin stekao 9 mil. kuna - 'oprao' ih, pa legalno trošio

Splićanin stekao 9 mil. kuna -  'oprao' ih, pa legalno trošio
1

Sve se odvijalo tijekom 2017. godine kada je u poslovnim knjigama poslovnog društva, u kojem je kao jedini osnivač, protupravnu imovinsku korist prikazao kao uplatu vlastitih pozajmica prema društvu

VIDEO

U Splitu je priveden 40-godišnjak zbog sumnje da je protuzakonito stečen novac i to devet milijuna kuna 'oprao, te kasnije legalno trošio. Muškarac je novac stekao nizom kaznenih djela, zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaja poreza ili carine.

Sve se odvijalo tijekom 2017. godine kada je u poslovnim knjigama poslovnog društva, u kojem je kao jedini osnivač i odgovorna osoba, protupravnu imovinsku korist prikazao kao uplatu vlastitih pozajmica prema društvu, iako u vrijeme evidentiranja tih pozajmica nije imao novca obzirom da su mu svi računi trajno blokirani od svibnja 2012. godine. 

Istražni zatvor petorici: Prali su novac, šteta je 30 mil. kuna
Istražni zatvor petorici: Prali su novac, šteta je 30 mil.  kuna

Novac kojim je raspolagao isključivo su pribavljena navedenim protupravnim postupanjem. Nakon uplate tih pozajmica na račun društva, tijekom 2017. i 2018. godine to isto društvo mu je s osnove povrata pozajmica isplatilo ukupan novčani iznos od 3.136.974,73 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na ovaj način prikrio je da je navedeni novčani iznos prethodno uprihodio počinjenjem većeg broja kaznenih djela, te je istim novčanim iznosom dalje raspolagao kao da je stečen na zakonit način. 

U postupanju spomenutoga utvrđena su obilježja kaznenog djela Pranje novca sukladno čl. 265. Kaznenog zakona te je jučer uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, dok je Posebno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Pranje novca dostavljeno nadležnom ŽDO Split.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a