Obavijesti

News

Komentari 175

Ili Linić ili Milanović: Konačni obračun na Glavnom odboru

Ili Linić ili Milanović: Konačni obračun na Glavnom odboru
2

Smijenjeni ministar financija već bi u ponedjeljak mogao prijaviti Zorana Milanovića saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te zatražiti istragu

VIDEO

Nakon dugoočekivanog medijskog istupa Slavka Linića, koji je na konferenciji za novinare u četvrtak premijera Milanovića optužio za spletkarenje i prisluškivanje, mnoge zanima što dalje. Moguće je da će nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a koja je najavljena za 7. lipnja Slavko Linić biti izbačen iz stranke, a drugi je izgledni scenarij da će SDP birati novog predsjednika. 

Bez potvrde tog stranačkog tijela od 103 člana ne može doći ni do jednog od navedenih raspleta pa se ta sjednica očekuje kao konačni obračun Slavka Linića i Zorana Milanovića. 

Splitski SDP stao je na stranu Milanovića, dok riječka struja predvođena Vojkom Obersnelom i Zlatkom Komadinom, nema dvotrećinsku većinu koja je potrebna za eventualno raspisivanje izvanrednih izbora za novog šefa SDP-a. 

Kako piše Večernji list, SDP-ovci u narednim danima očekuju sazivanje hitne sjednice Predsjedništva SDP-a. 

Šefa SDP-a Linić će prijaviti već u ponedjeljak?

Kako piše Novi List, razjareni Slavko Linić najkasnije će u ponedjeljak premijera Milanovića prijaviti saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te zatražiti istragu zbog moguće zloupotrebe obavještajnih službi. 

Linić je na konferenciji za novinare posebno spomenuo Sinišu Petrovića, savjetnika premijera i predsjednika NO-a Ine, inače i osobnog prijatelja Zorana Milanovića. 

Novi list doznaje kako bi Linić mogao saborskom Odboru za nacionalnu sigurnost prijaviti premijera i zbog Petrovića koji je neko vrijeme bio pod pratnjom državnih službi radi sumnji da je radio protiv državnih interesa u Ini u korist MOL-a. Sam premijer Milanović navodno je zatražio da se ukinu mjere nadzora nad Petrovićem, na štetu državnih interesa. Prema nekima, to bi mogla biti druga razina sukoba Milanović-Linić. 

Premijer za sada ne razmišlja o isključenju bivšeg ministra iz SDP-a. 

>>> A sad, rat do istrebljenja: Sve o tajnom planu Linićeva puča i Zokijevom protuudaru čitajte u novom broju Expressa


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...