Obavijesti

News

Komentari 82

Ima 220 kila: On traži odgodu smrtne kazne jer je predebeo

Ima 220 kila: On traži odgodu smrtne kazne jer je predebeo
2

SAD: Ronald Post je 1983. ubio hotelsku službenicu. Izvršenje smrtne kazne, čak i ako mu uspiju naći venu, potrajalo bi 16 sati što je 'okrutno', a to ustav zabranjuje

VIDEO

Američki zatvorenik Ronald Post (53), koji je još 1983. godine osuđen na smrt zbog ubojstva hotelske službenice Helen Vantz, bori se protiv izvršenja kazne zato što je  - predebeo. Naime, Post se tijekom boravka u zatvoru jako udebljao i  sada teži čak 220 kilograma, te smatra da je zbog toga nemoguće uspješno izvršiti smrtnu kaznu po protokolu Ohija, tj. smrtonosnom injekcijom. 

Vrlo je vjerojatno da se injekcijom neće moći pronaći vena u njegovim nogama, a ekstremno i gotovo nemoguće je da će se pronaći vena na njegovim rukama, stoji u izjavi liječnika 

Izvršenje smrtne kazne predviđeno je za 16. siječnja 2013. godine. Post smatra da bi mogao biti u ekstremnim bolovima tijekom procedure. 

Službeni liječnik predao je u četvrtak svoju pisanu izjavu da je Posta temeljito pregledao i da je on doista toliko debeo da mu je nemoguće pronaći vene na rukama i nogama, javlja policeone.com.

- Vrlo je vjerojatno da se injekcijom neće moći pronaći vena u njegovim nogama, a ekstremno i gotovo nemoguće je da će se pronaći vena na njegovim rukama - stoji u pisanoj izjavi Sergia Bergesea, anesteziologa državnog medicinskog centra u Ohiju.

Bergese dodaje kako pronalazak vena na rukama dodatno onemogućuju i ožiljci na Postovim rukama koje si je nanio 2000. kada je pokušao samoubojstvo. Naime, Post je u zatvoru bolovao od teške depresije, zbog koje se navodno i toliko udebljao. Navodno je nekoliko puta pokušao smršaviti, bio na dijetama, tražio lijekove ali mu ništa nije pomoglo.

Procjenjuje se kako bi izvršenje smrtne kazne, čak i ako mu uspiju naći venu, potrajalo i do 16 sati, što je, pak, 'okrutna i neobična kazna' kakvu zabranjuje američki ustav.

Država Ohio protivi se žalbi za odgodom izvršenja smrtne kazne, a Bill Vantz, sin ubijene Helen, nazvao je Postove argumente 'smiješnima'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...