Obavijesti

News

Komentari 147

Ima 23 godine i šestero djece, prvog sina rodila je sa samo 14

Shannon Carter poručuje svima koji je kritiziraju da su njezina djeca pristojna, okružena ljubavlju. Umjesto smećem hrani ih zdravom hranom i ne dozvoljava da satima gledaju TV i budu nepristojni

VIDEO

Shannon Carter iz Velike Britanije ima tek 23 godine i već je majka šestero djece. Prvog sina rodila je s 14 godina i odmah je znala da će biti dobra majka iako su je svi u okolini osuđivali, pa i njezina vlastita majka. 

Za Mirror.co.uk ispričala je svoju priču kako je od tinejdžerice koja nije znala kako djeca dolaze na svijet postala ponosna majka šestero djece i predavačica spolnog odgoja. 

Nije znala da je trudna dok se beba nije počela ritati

Prvo dijete dobila je s tada 17-godišnjim dečkom Gavinom s kojim je ubrzo i prekinula. Prva trudnoća bila joj je strašna. Imala je 13 godina i nije mogla s nikim razgovarati, a nije ni znala da je trudna dok se beba nije počela ritati. Tada je odlučila ignorirati problem u nadi da će nestati.

Kod liječnika je otišla napokon kad je već bila u 7. mjesecu trudnoće, nakon što je profesorica primijetila da je trudna. Liječnici su joj tada rekli da je sama kriva ako se nešto dogodi djetetu jer nije došla ranije.

Bez oslonca i utjehe

Dok je rađala, plakala je. Nije znala što je čeka. Nije čak ni znala odakle djeca izlaze, a sramila se pitati. Svi su je gledali s visoka. Bila je samo glupa djevojčica koja si je dozvolila da zatrudni. Sa svakim trudom ronila je suze.

U rađaoni su s njom bili majka i dečko. No, u njima nije imala nikakve utjehe. On je sjedio u kutu jedako prestrašen kao i ona, a kad je potražila oslonac u majci, ona joj je odbrusila: "Stavila si bebu unutra, možeš je i izvaditi". 

Kad je rodila, sina kojeg je nazvala Scott, nisu prvo dali njoj, već njezinoj majci. Nitko je nije shvaćao ozbiljno, sestre su bile bezobrazne prema njoj. 

Odlučila je biti najbolja majka

Prva osoba koja se prema njoj odnosila s poštovanjem i koja ju je naučila mijenjati pelene bila je žena s kojom je dijelila bolničku sobu. Shannon je tada odlučila, prisjetila se, da nikad neće dozvoliti da se njezin sin osjeća tako samo i uplašeno kao što se ona osjećala. 

Carter nije imala lijepo djetinjstvo. Roditelji su se razveli kad je imala sedam godina i otac je nestao. Majka joj nikad nije govorila da je voli, umjesto toga dearala se na nju, psovala je i udarala. 

Nastavila se školovati

Gavin je bio prvi koji joj je pružio pažnju. No, ubrzo nakon Scottovog rođenja njih dvoje su prekinuli i Shannon je ostala samohrana majka. No, to je nije spriječilo da održi svoje obećanje i bude najbolja majka što može biti. Na Scotta nikad nije povisila glas niti je izgubila strpljenje. Dječaka je dala u državni vrtić, a ona se nastavila školovati. Svakog dana pješačila je i po nekoliko sati kako bi Scotta odvela u vrtić, pa je išla u školu i poslije ponovno po sina.

Od države dobila smještaj

Shannon je sa 16 godina ponovno ostala trudna. Tada je isto imala dečka i pila je kontracepcijske pilule, a nije znala da antibiotici umanjuju njihovo djelovanje i tako je zbog infekcije bubrega ponovno zatrudnijela.

Rodila je Kylea, a od države je dobila i tada jednosobni stan. Iako je bila samohrana majka s dvoje djece završila je školu kada je malenom bilo mjesec dana. Ali njezin nedostatak spolnog odgoja ponovno je iašao na vidjelo.

Treći put je zatrudnijela dok je još dojila Kylea. Nije znala da žena može ostati trudna tako brzo nakon poroda.

Kvalificirala se da predaje spolni odgoj

Prije nego je rodila treće dijete, djevojčicu Ellu-May dobila je i kuću na korištenje. Ljudi su je vrijeđali, govorili da je parazit koji živi od države. Shannon se nije dala. Nakon što je prekinula s Ashlyjem sa 18 godina, završila je tečaj za informatike i književnosti namjenjen mladim majkama. Ubrzo se kvalificirala da predaje spolni odgoj. 

- Bila sam ponosna što mogu iskoristiti svoje iskustvo da naučim mlade sve što bih htjela da sam sama znala - kaže Shannon. 

Ništa im ne nedostaje

Nedugo nakon rođenja kćeri upoznala je partnera Leeja Arama (37) s kojim je dobila još tri kćeri Meah-Leigh, Leelu-Rose i Amy-Lou . Kaže da se s njim prvi put osjećala kao odrasla osoba. 

Kuća im je puna djece, smijeha i lego kockica, kaže Shannon koja je ponosna na svoju djecu. Kaže da nemaju luksuz, ali ništa im ne nedostaje. Ona prodaje kozmetiku na pola radnog vremena, a Lee je fizički radnik.  

'Imati djecu mlad nije teret, to je privilegija'

- Ne hranim ih smećem i ne dozvoljavam im da divljaju niti gledaju televiziju satima. Pišu svoje zadaće i kažu 'hvala i molim'. Oni su šestero divnih malih ljudi. Stvorila sam stabilnu sretnu obitelj. Moja su djeca okružena ljubavlju i za to nema dobnog ograničenja. Imati djecu mlad nije teret, to je privilegija - poručuje ova mlada mama svima koji je svakodnevno kritiziraju i prijeko gledaju.  

- Zašto bi majka koja pošalje svoju djecu u internat i koja im daje poklone umjesto svog vremena bila bolja od mene - pita se za kraj.


 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.