News

Komentari 157

Ima li gospodin ministar ruke? Suradnica mu je morala nositi kišobran od automobila do HNK

Ima li gospodin ministar ruke? Suradnica mu je morala nositi kišobran od automobila do HNK

Ministar obrane došao je u HNK na proslavu Dana državnosti, a suradnica mu je nosila kišobran do ulaza. Takvom jadnom i ignorantskom nedostatku manira često smo svjedočili kod pokojnog Bandića, a i Borasa

Plavo odijelo, bijela košulja, značka s hrvatskom zastavom i nakošena plava kravata. U toj pomno biranoj kombinaciji sinoć je na proslavu Dana državnosti u HNK došao doktor ekonomije i ministar obrane Mario Banožić.

Iako je kiša već gotovo prestala padati, pa se čak i dr.sc. Davor Filipović, izv. prof. odlučio prijeći par metara od automobila do ulaza bez kišobrana kao i premijer, ministar Banožić nije mogao svoju odjevnu kombinaciju prepustiti na milost i nemilost možebitnih par kapi kisele kiše, pa mu je suradnica nosila kišobran.

 

Tako je Banožić ušao u elitno društvo doktora znanosti i skoro počasnih doktora znanosti s rektorom Damirom Borasom kojem je suradnica držala kišobran 2017. godine. 

U istoj se nepristojnoj i neprimjerenoj situaciji više puta zatekao pokojni gradonačelnik Milan Bandić. Ni njega nije nimalo smetalo da mu žene nose kišobrane. Zaposlenica Grada Zagreba mu je 2018. pažljivo nosila kišobran na konferenciji za medije na kojoj je najavio izgradnju Spomenika Domovini. 

I bivšem HDZ-ovu ministru državne imovine Goranu Mariću je 2017. žena nosila kišobran u Sisku, kada su HDZ-ovci predavali kandidacijske liste za tada predstojeće lokalne izbore. U Sisku je taj dan padala kiša, a ministar Marić, iako su mu obje ruke bile slobodne, je kišobran prepustio suradnici... Komentari građana na ovakve situacije uvijek su jasni: to je izraz patrijarhalne neosjetljivosti, oblik seksizma, nepoznavanje bontona...

Najčitaniji članci