Obavijesti

News

Komentari 200

Imala je milijarde: Slučajno su joj uplatili 3,200.000.000 kuna!

Imala je milijarde: Slučajno su joj uplatili 3,200.000.000 kuna!
1

Umjesto milijardi, trebala je dobiti 50 kuna, ali je djelatnik banke greškom broj računa kopirao u polje za iznos uplate. Nakon molbe banke, žena je novac vratila

VIDEO

Na kraju radnog dana bankar Hrvatske poštanske banke provjerio je naloge za uplatu. Problijedio je, ruke su mu se tresle... Ženi iz Zagreba trebao je uplatiti 50 kuna, no brojka je bila puno, puno viša. Na nalogu je pisalo da joj je uplatio više od tri milijarde kuna Hrvatske poštanske banke. 

Odmah je u panici nazvao banku u kojoj radi te ženu koja je dobila sporni iznos. Jedina misao bila mu je kako spasiti novac. Drama se odvijala prošlog petka, a detalji su tek sada iscurili u javnost. 

HPB: Naši djelatnici nisu strojevi

- Naši djelatnici nisu strojevi i pogreške su uvijek moguće. Bilo ih je prije, sigurno će ih biti i u budućnosti. Čudi me da uopće pišete o tome. Djelatnik je nenamjernom pogreškom broj računa kopirao u polje na uplatnici u kojem inače piše iznos uplate. To smo ustanovili uspoređujući ta dva podatka koji se potpuno poklapaju. Nasreću, novac smo bez ikakvih problema vratili istog dana i u cijeloj priči nitko nije oštećen niti će bankara koji je pogriješio sankcionirati. To se događa - neslužbeno smo doznali u banci. 

Instant bogatašica je nezaposlena majka četvero djece

Zagrepčanka kojoj su uplatili toliki iznos je nezaposlena i majka je četvero djece. Čim je bankar nazvao ženu ona ga je slušala u nevjerici. Ni sama nije bila svjesna cifre na računu. Instant-milijarderka niti sekunde nije razmišljala o tome da zadrži novac koji nije njezin. 

Ipak, iznenadila se kad su joj za samo nekoliko sati, još iste večeri, na vrata zakucali djelatnici HPB-a držeći u ruci punomoć. Tražili su od nje da potpiše taj dokument kako bi mogli nesmetano raspolagati novcem na njezinu računu, odnosno sporni iznos prebaciti natrag na račun banke. 

Potpisala je bez pitanja, vjerojatno i sama prestrašena vrtoglavom cifrom.

Povrat pogrešno uplaćenog novca je jednostavan

U ovakvom slučaju banka ne smije raspolagati novcem građanina. Zbog toga vlasnik računa na koji je pogrešno uplaćen novac mora potpisati suglasnost banci da uzme natrag taj iznos. Ako čovjek ne želi potpisati takvu suglasnost, banka pokreće sudski postupak i tužbom traži prisilnu naplatu, objasnili su bankari. Kažu da sud obično blokira iznos i njime se do okončanja postupka ne može raspolagati.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava