Obavijesti

News

Komentari 24

'Imala sam osjećaj kao da sam u sobi punoj zaraženih ljudi...'

'Imala sam osjećaj kao da sam u sobi punoj zaraženih ljudi...'
1

Psihološka igra Morpheus iz Moskve direktno dolazi u zagrebačku Ilicu. U Rusiji je ovaj miks escape rooma-a i kazališta otvoren u 18 gradova, a prvijenac u Europi je baš u Zagrebu

VIDEO

Sad ću vam staviti povez na glavu. Unutra ćete osjetiti jake mirise, doživjet ćete neke čudne situacije, a osjetit ćete i nalet emocija. Ako želite odustati od igre, samo podignite ruke iznad glave  i izvest ćemo vas van, upozorio nas je voditelj Ivon Pavlović prije ulaska u tajanstvenu sobu. Prestrašene već na početku, skoro smo odustale, ali potaknute znatiželjom, za nas je ta opcija propala čim smo se suočile s prvom odlukom. Izaći bolesne i oslabljene iz te prostorije ili na mjestu?!

Sve se to događalo u interaktivnoj psihološkoj igri Morpheus koja iz Moskve direktno dolazi u zagrebačku Ilicu, a za to su zaslužni Ruskinja Maria Grigoryan (28) i njen suprug Ivan Vučković. U Rusiji je ovaj miks escape rooma-a i kazališta otvoren u 18 gradova, a prvijenac u Europi je baš u Zagrebu. 

- Posebnost Morpheusa je i u tome što igrači ne vide ništa i što glumce mogu doživjeti samo preko osjetila sluha, mirisa i dodira. Glumci, kao i voditelj takozvani Morpheus, "oživljavaju" radnje. Sa svakim se glumcem igrači nađu u situaciji gdje imaju moralnu dvojbu - pomoći mu i vjerovati ili ga ukloniti i pobjeći.

U Morpheusu su svi glumci profesionalci i ovdje se niti jedan čovjek ne nalazi slučajno. Ovdje glumci zaista blistaju - rekla je Maria. U to smo se i uvjerile jer smo tijekom igre bile u kontaktu s različitim glumcima, a njihova je gluma bila toliko realistična da smo Monika, Nevena i ja cijelo vrijeme imale osjećaj kako zaista spašavamo njihove, kao i svoje živote. 

Strah, sreća, hrabrost, volja... sve su to emocije koje smo doživjele iako su potaknute isključivo našom maštom. Najveći nalet bio je kad nas je Morpheus izveo van tajanstvene sobe i skinuo nam povez oko očiju. Sve tri smo prasnule u smijeh. 

- Spasile smo živote! Jeej! - govorile smo, još uvijek šokirane kako jedna igra može utjecati na nas. 

- Ona je odlična za sve koji imaju imalo mašte. Ljudi se toliko urone u taj svijet, da poslije igre u hodniku počnu entuzijastično raspravljati što bi se dogodilo da su otišli lijevo ili desno. Na to im je jedan od kolega rekao: 'Čekajte, je li vama jasno kako se ništa nije dogodilo?', na što su mu odgovorili 'Kvragu, da'. To je taj trenutak koji posebno volimo - rekla je Maria.

Igra je namijenjena za dvije do pet osoba. Morpheus se u Rusiji razvijao godinu dana, a na njemu su radili vojni psiholozi. Ideja je da i u igri sudjeluje psiholog koji će na temelju reakcija odrediti kako se osoba u stvarnom životu nosi sa stresnim situacijama. Igrači u Zagrebu će uskoro moći birati između dva scenarija jer Maria planira uvesti i humorističnu verziju - "James Bond 007".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu