Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
139 komentara

Imao korona party pa nabavio robota od pola milijuna kuna

Samo tjedan dana nakon skandala, župan Ivo Žinić nabavio je stroj vrijedan 500 tisuća kuna, i to za borbu protiv korona virusa. Jedini takav u Hrvatskoj

Foto: Pixsell/Facebook/Zupan.hr
139 komentara

HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić prvo je proveo subotu sa sinom, ženom i još najmanje šestero ljudi na korona partyju, a sad je nabavio robot od pola milijuna kuna kako bi se borio protiv iste te korone.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, 24sata su otkrila kako su se župan Žinić, njegov sin Dario, koji, kad ne radi kao zamjenik gradonačelnika Gline, obavlja dužnost načelnika Stožera civilne zaštite Grada Gline, zabavljaju u zavičajnom domu u Marinbrodu. Tu je bila i županova supruga, inače medicinska sestra u dječjoj ambulanti. Uživali su uz pečenje sve dok ih nije rastjerala policija.

NEVIĐENA BAHATOST KRAJ GLINE HDZ-ov župan, sin i ekipa imali korona party, tjerala ih policija

Epilog priče je smjena županovog sina s mjesta šefa Stožera civilne zaštite. Župan Žinić je, zasad, preživio i ovu aferu, tko zna koju po redu. HDZ i Vlada Republike Hrvatske ne odgovaraju na naše službene upite o njegovoj političkoj odgovornosti, a život na Banovini ide dalje.

Ali, samo trenutak. Gledajte sada kako Žinić uzvraća udarac koroni. Pazite ovaj revanš. Tjedan dana nakon skandala u kojemu su on, njegova supruga i njegov sin, izravno kršili zabranu Stožera civilne zaštite, sisačko-moslavačka županija nabavlja robota vrijednog pola milijuna kuna. 

Foto: Opća bolnica Ivo Pedisic

Kakvo je to čudo tehnologije, možda ćete se zapitati. Možda će vam pasti na pamet i logično pitanje kako to da jedna od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj nabavlja stroj od petsto tisuća kuna u vrijeme kad očekujemo izgledni financijski kolaps? I to baš tjedan dana nakon županovog očajnog publiciteta.

Radi se o posebnom uređaju, UV dezinfekcijskom robotu, prvom takvom u Hrvatskoj, koji uklanja sve viruse i bakterije u bolničkim i drugim prostorima, pa je tako uspješan i u borbi protiv COVID-19 virusa, javlja portal Župan.hr, uz pohvale županiji. Njihovu objavu prenio je Žinić na svom Facebook profilu, uz emotikon koji prikazuje ruke u aplauzu.

Foto: facebook/zupan.hr

Robot je smješten u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku, a ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović nam je opisao kako funkcionira i kako su uopće došli do njega.

- To je robot koji za svoj rad koristi ultravioletne C zrake. One ne prolaze normalno kroz atmosferu. Vrši dezinfekciju prostora, operacijskih sala, ambulanti, bolesničkih soba... Automatiziran je, može se isprogramirati da sam dezinficira prostor, a za, primjerice, jednu salu, potrebno mu je otprilike 20 minuta. Tijekom dezinfekcije ne smije biti nitko unutra osim ako nema zaštitno odijelo. Slučajno smo ga dobili na probu u studenom. Naš pomoćnik ravnatelja za kvalitetu bio je na kongresu u Tuhelju, na predstavljanju robota. Pitao je tada kad je slobodan za probu i mi smo ga dobili na 15 dana. Nažalost, tada nismo imali novca i ostavili smo nabavu za neka sretnija vremena. Sada smo ga opet spomenuli županu i on nam ga je odlučio kupiti. Imali smo sreću da smo ga uspjeli dobiti, ovo nam je velika pomoć na infektološkom odjelu - kazao nam je ravnatelj bolnice.

Foto: Opća bolnica Ivo Pedisic

Ravnatelj Dujmenović nam je potvrdio da cijena stroja iznosi 500 tisuća kuna te da je to, za sada, jedini takav robot u Hrvatskoj. Inače, u sisačkoj bolnici trenutno su četiri pacijenta, a troje ih je na kućnom liječenju.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message