Obavijesti

News

Komentari 7

Imao moždani udar, iz kome ga probudila tableta za spavanje?

Imao moždani udar, iz kome ga probudila tableta za spavanje?
8

Australija: Sam je imao 8 moždanih udara. Liječnici su njegovoj obitelji rekli kako će cijeli život vegetirati. No, nakon što je popio tabletu za spavanje počeo je govoriti

VIDEO

Sam Goddard (23) iz Australije je nakon nekoliko moždanih udara završio u komi. Liječnici su njegovoj obitelji rekli kako se nikada neće probuditi iz kome. No, probudio se i to, kako njegova zaručnica tvrdi, zahvaljujući tableti za spavanje. 

Sam je 2010. godine igrao nogomet s prijateljima. Odjednom ga je počela jako boljeti glava i tražio je da netko pozove hitnu. Liječnici su u rekli njegovoj obitelji i zaručnici Sally Jane Nielson da je imao osam moždanih udara te kako mu je mozak oštećen. 

- Rekli su nam da će vegetirati do kraja života i da je bolje da ga stavimo u dom jer nikada neće moći hodati, govoriti niti prepoznati svoje voljene - rekla je Sally za MSNBC. No Sally nije odustala.

- Dobivao je intenzivnu terapiju i nakon 45 dana u komi se probudio, no nije mogao govoriti, a mozak mu je funkcionirao kao mozak djeteta - rekla je Sally. Na internetu je pronašla video o mladiću koji je također imao moždani udar i koji je počeo govoriti i sam jesti nakon što je počeo piti tablete za spavanje Ambien. 

 Sally je zamolila liječnike da Samu daju Ambien.

- Rekli su mi da mu neće dati taj lijek jer nije dovoljno istraženo njegovo djelovanje na pacijente koji su imali moždani udar. Onda sam im lagala kako Sam treba tu tabletu jer ima problema sa spavanjem. Čim ju je uzeo počeo je govoriti i nazvao je svoje roditelje - kaže Sally. Iako je njegov govor spor, Sam je obitelji i liječnicima objasnio kako mu je mozak radio cijelo vrijeme no nije se mogao izraziti. 

Danas uzima četiri doze lijeka Ambien na dan koji mu traje sat ili manje. Liječnici u centru za rehabilitaciju u Philadelphiji sada istražuju učinak lijeka na pacijente koji su imali moždane udare. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije