Obavijesti

News

Komentari 19

'Imate 8 dana da se izjasnite o mostu ili raskidamo ugovore'

'Imate 8 dana da se izjasnite o mostu ili raskidamo ugovore'
1

ČIOVO: Most je tvrka Viadukt trebala završiti koncem ove godine, a pojavio se i problem je li izgrađen prenisko. Kasni zbog tehničkih problema, no, Butković nije htio reći kojih

VIDEO

Izdradnja Čiovskog mosta vrijedna 208 milijuna kuna dobrano kasni, te je Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture nakon burnog sastanka s izvođačima dao im rok od osam dana da se izjasne mogu li ga završiti do iduće turističke sezone. Most je tvrka Viadukt trebala završiti koncem ove godine, a pojavio se i problem je li izgrađen prenisko. Kasni zbog tehničkih problema, no, Butković nije htio reći kojih.

- Nisam zadovoljan, bio sam upoznat s tim da ima problema s izgradnjom ovog mosta i sastanak je bio dosta buran i dramatičan. Dali smo rok izvođaču radova osam dana da se složi sam sa sobom, da se izjasni hoće li on to napravti do početka turističke sezone ili neće. Opet ćemo se naći 5. ili 6. prosinca ovdje u Trogiru. Mene problemi zanimaju, iako ministar ne mora znati koji su problemi s podizvođačima, postoji ugovor, postoje rokovi. Most je trebao biti gotov do kraja ove godine, on se financira od strane EU u iznosu od 85 posto i tu smo imali problem, ali smo ga riješili. Financiranje će biti osigurano. Napravili smo faziranje, ali ako bude situacija kakva je danas s ovakvim tempom i ovakvim pristupom da će se i do 15. lipnja završiti ovaj most. Odgovornost nije na Hrvatskim cestama, ni u nadzoru, ni u projektantu, ni na Gradu  - odgovornost je na izvođaču -  rekao je Butković.

Za izgradnju pristupnih cesta zadužene su Hrvatske ceste. I oni se moraju izjasniti hoće li stići završiti svoj posao u roku. Također, najavljuju, ako Vijadukt ne bude u stanju izvršiti svoj dio a, da će razmotriti raskidanje ugovora. 

- Problem je prije svega odnos izvođača radova prema projektu, interni odnosi, određeni problemi koje je on imao s dobavljačima čelične konstrukcije iz Makedonije s kojim imaju problema. Problemi traju već duže vrijeme, ali su sada potpuno eskalirali. Jasno je da most neće biti gotov do kraja godine, mi smo kao investitor napravili sve da spasimo financiranje ovog projekta i fazirali smo projekt da ga možemo prebaciti u slijedeće operativno razdoblje. Međutim, rok koji je jedini prihvatljiv za Hrvatske ceste i Grad Trogir je 15. lipanj. Viadukt ima osam dana vremena da nam dokažu da će taj rok ostvariti inače ćemo morati ići na raskidanje ugovora - kazao je Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...