Obavijesti

News

Komentari 4

Imate ekoproizvod? Prijavite se na Zelenu medalju i osvojite mjesto na polici Kauflanda

Imate ekoproizvod? Prijavite se na Zelenu medalju i osvojite mjesto na polici Kauflanda

Ekološka proizvodnja borba je iz dana u dan. Zato želimo podržati domaće proizvođače, potaknuti ih da iskoriste što više svojih potencijala i približiti njihove kvalitetne proizvode čitateljima i kupcima

VIDEO

U Hrvatskoj je, prema podacima Ministarstva poljoprivrede, 2013. godine bilo registrirano 1608 ekoloških proizvođača, a u 2020. godini bila su ih čak 5584. Iako je prisutan trend rasta, ekološki proizvođači suočavaju se s mnogobrojnim izazovima u radu. Ekološka je proizvodnja mnogo zahtjevnija od konvencionalne, pa one koji se odluče proizvoditi na takav način treba potaknuti i nagraditi za njihov trud. 

Forty,Years,Old,Caucasian,Farmer,In,Plaid,Shirt,Standing,Proud

Zato su 24sata u suradnji s Kauflandom odlučila pokrenuti projekt Zelena medalja i odabrati najboljeg ekološkog proizvođača. Glavni ciljevi ovog projekta su jačanje svijesti o važnosti zaštite kvalitete hrane i zdravlja, očuvanje krajolika i biološke raznolikosti, promocija lokalnog razvoja u ruralnim područjima, ekološke proizvodnje i biogospodarstva.

Želimo naše čitatelje informirati o ekoproizvođačima, promovirati najbolje među njima, kao i afirmirati ekološku poljoprivredu kao suvremen, održiv i kvalitetan način života i rada.

Kako osvojiti Zelenu medalju?

Za Zelenu medalju možete se natjecati ako imate svježi ili prerađeni, prehrambeni ili neprehrambeni proizvod koji ima ekocertifikat. U slučaju da imate više proizvoda s kojima biste se htjeli natjecati, potrebno je ispuniti obrazac za svaki proizvod. Proizvod ili proizvode prijavljujete na stranici projekta zelenamedalja.24sata.hr. Stručni žiri procijenit će sve prijave i odabrati deset finalista. Kako biste doznali priče o uspjehu i radu naših finalista - najboljih ekoproizvođača, pratite platforme 24sata, na kojima će biti objavljene. 

Samo jedan finalist osvojit će glavnu nagradu - mjesto za najmanje jedan vlastiti proizvod na policama Kauflanda i vrijednu medijsku kampanju u izdanjima 24sata. Prijaviti se možete do 17. svibnja, a krajem lipnja doznat ćete je li baš vaš proizvod najbolji!

Zelena medalja je projekt 24sata koji promiče ekološku proizvodnju. Generalni pokrovitelj Zelene medalje je Kaufland, partner Croatia osiguranje, a projekt podržava Hrvatska poljoprivredna komora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dodijelili smo drugu Zelenu medalju u Hrvatskoj: Dobitnica je eko kruška iz Varaždina
NAGRADA ZA NAJBOLJEG EKOPROIZVOĐAČA

Dodijelili smo drugu Zelenu medalju u Hrvatskoj: Dobitnica je eko kruška iz Varaždina

I ove godine odlučili smo nagraditi najbolje ekoproizvođače. Između više od 50 pristiglih prijava izabrali smo deset finalista, od kojih je pobjedu odnio ekološki sok od kruške varaždinske poljoprivrednice Tanje Tomas Jukić

Hobi pretvorio u posao: 'Želja mi je proizvoditi vino od kojega nitko neće reći da mu je muka'
ZELENA MEDALJA

Hobi pretvorio u posao: 'Želja mi je proizvoditi vino od kojega nitko neće reći da mu je muka'

Iako je odrastao na selu i njegovi su roditelji imali vinograd, Dražen Bedeković nikad nije mislio da će se ozbiljno baviti vinarstvom. Spletom okolnosti svoj je hobi i ljubav prema prirodi pretvorio u ozbiljan posao počevši ekološku proizvodnju vina
Najveći svjetski proizvođači: U Zagorju uzgajaju tropsku biljku koja je preživjela i dinosaure
ZELENA MEDALJA

Najveći svjetski proizvođači: U Zagorju uzgajaju tropsku biljku koja je preživjela i dinosaure

Već dvadesetak godina Ivan se bavi ekološkim uzgojem tropskog voća i povrća u Donjoj Bistri. Najveći je svjetski proizvođač indijanske banane, inače jedinstvene biljke otporne na mraz i hladnoću, a koja je blagotvorna i za ljudski organizam