News

Komentari 17

INA uplatila 2,5 milijuna kn: Dio će ići za obnovu sisačke bolnice

INA uplatila 2,5 milijuna kn: Dio će ići za obnovu sisačke bolnice

Osim što je na nekim Ininim maloprodajnim mjestimado kraja tjedna osigurana besplatna kava te voda za policiju, vatrogasce, pripadnike CK-a itd., INA je uplatila i veliku novčanu donaciju

Nakon što se INA Grupa aktivno uključila u pružanje neophodne pomoći potresom pogođenih područja, sada je odlučila pomoći s dodatnih 2.500.000 kn. Sredstva će biti donirana za potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji, a dio sredstava bit će usmjeren i za obnovu Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

POGLEDAJTE VIDEO: Donacije stigle i iz Njemačke

Uz to, INA Grupa danas je ustupila Stožeru civilne zaštite skladišne prostore u Sisku. Na taj je način osiguran dodatni prostor za zaprimanje humanitarne pomoći koja stiže u potresom pogođeno područje što će uvelike pomoći nadležnim službama u redistribuciji pomoći prema potrebitima.

Također, INA je osigurala višednevne količine goriva i plinskih boca za žurne službe putem INA kartica Ravnateljstvu civilne zaštite u Petrinji koje koordinira aktivnosti službi na terenu te za agregate Nacionalne udruge ugostitelja koja nakon tragičnog potresa u Petrinji priprema obroke za stanovništvo, žurne službe, članove Crvenog križa te brojne volontere koji danonoćno rade na terenu. Gorivo je na isti način donirano i HGSS-u koje će ga dopremiti stanovništvu za agregate, alpinistima i električarima volonterima na terenu te Gradskom društvu Crvenog križa Zagreba koji prikupljaju i dostavljaju pomoć u potresom pogođeno područje.

Pula: Crveni križ u dvorani Talijanske osnovne škole sortira i pakira donacije za žrtve potresa

Na Ininim maloprodajnim mjestima Sisak Zagrebačka, Petrinja, Lekenik i Galdovo je do kraja tjedna osigurana besplatna kava te voda od 0,5 l za policiju, medicinsko osoblje, profesionalne i dobrovoljne vatrogasce, pripadnike civilne zaštite, Crvenoga križa, HGSS-a te vojsku, a na lokacijama Sisak Frankopanska, Sisak Cvetkovićeva te Gvozd besplatna voda od 0,5 l.

Veliko srce nastavljaju pokazivati i radnici Ine koji su se samoinicijativno organizirali i uz pomoć INA Kluba volontera prikupljaju potrebnu humanitarnu pomoći na lokaciji u Rijeci, Zagrebu i Ivanić Gradu koja će biti dostavljena hrvatskom Crvenom križu, a pojedine kolege službenim automobilima sudjeluju u distribuciji pomoći stanovništvu ili pomažu strojevima u obnovi.

Nakon jučerašnje dvije mobilne kućice, danas su dodatne dvije poslane u Glinu i okolno područje kako bi se osigurao siguran krov nad glavom obiteljima čiji su domovi stradali u potresu.

Najčitaniji članci