Obavijesti

News

Komentari 10

Iz Njemačke stiže još kombija i kamiona punih stvari: 'Čovjek je s dizalicom otišao za Petrinju'

Iz Njemačke stiže još kombija i kamiona punih stvari: 'Čovjek je s dizalicom otišao za Petrinju'
9

Hrvat Hrvoje iz Kemptena je u grupi na Facebooku zatražio pomoć i kombi koji bi napunili i odvezli u Petrinju. U jednom danu su skupili stvari i poslali kamione za Petrinju

Hrvoje Vukić, Hrvat iz Kemptena organizirao je još jednu akciju prikupljanja potrepština za Petrinju. Kamioni su krenuli na put već jučer, a neki su poslani i danas ujutro. 

- Objavili smo u dvije grupe na Facebooku. Pitali smo želi li netko sudjelovati i ima li možda netko barem jedan kombi da prikupimo stvari. Brzo smo skupili skoro 100 ljudi, ali nam je policija zabranila toliko okupljanje radi korone. Zvali smo svećenika i on nam je ustupio crkveno dvorište za našu akciju. Jedan kombi je otišao danas ujutro - ispričao nam je. 

 

Vijest se brzo pročula i ljudi su se odmah spremili pomoći. Kamioni i kombiji su bili napunjeni i poslani za Petrinju. 

Za Petrinju je otišao i jedan čovjek s dizalicom i kamionom koji je rođen u tom kraju.

- Otišao je s dizalicom i sad pomaže ljudima, a njegova žena okolo dijeli stvari koliko može i gdje ih šalju. Jedan čovjek nam je dao i svoj kamion i ustupio vozača, u grupi su se javila dva čovjeka iz Münchena i došli skroz do Kemptena i onda išli za Petrinju - nadodao je. 

Oni nisu stali na tome, i dalje pokušavaju skupiti što više stvari, a počeli su skupljati novac za gorivo čovjeku koji je otočao pomoći  dizalicom i kamionom. 

POGLEDAJTE VIDEO: ISPOVIJEST MJEŠTANA GLINE