Obavijesti

News

Komentari 3

Incident u Muzeju grada Iloka: Ravnateljica i gradonačelnica se sukobile? Sve istražuje policija

Incident u Muzeju grada Iloka: Ravnateljica i gradonačelnica se sukobile? Sve istražuje policija

Policija istražuje navodni sukob gradonačelnice Marine Budimir i ravnateljice Muzeja grada Iloka. Navodno je gradonačelnica rukom uhvatila Barić i odgurnula je. Ona kaže da to nije točno

Policajci policijske postaje Ilok dobili su oko 14 sati dojavu da je u Muzeju grada Iloka došlo do fizičkog sukoba između gradonačelnice Iloka Marine Budimir i ravnateljice muzeja Maje Barić.

Obzirom da se niti jedna niti druga ne javljaju na telefonske pozive, a priču o sukobu ispričala nam je djelatnica muzeja, nije još točno definirano tko je koga, na koji način i zašto napao te o kakvim se ozljedama radi.

No, navodno je gradonačelnica Budimir uhvatila rukom Barić za lice, stisnula ju i odgurnula u zid. Između njih dvije postoje nesuglasice od ranije, točnije od kolovoza prošle godine, kada je gradonačelnica smijenila Barić s mjesta ravateljice Muzeja. To ova nikako nije mogla prihvatiti pa je tužila gradonačelnicu, dobila spor i prema presudi morala je biti vraćena na mjesto ravnateljice.

Marina Budimir, gradonačelnica Iloka

Danas joj je bio prvi radni dan i došla je u ured. Navodno je gradonačelnica Budimir, zajedno s v.d. Ravnateljicom Muzeja, došla u ured Maje Barić na sastanak i dogovor o daljnjoj suradnji. U jednom trenutku sastanak je napustila v.d. Ravnateljica pa su Barić i Budimir ostale same.

- Ne znam što bih rekla na sve ovo. Ravnateljici je ovo bio prvi dan na poslu.  Zajedno s vd. ravnateljicom Muzeja došla sam u njen ured na sastanak i razgovarali što i kako dalje raditi. VD ravnateljica je otišla poslije čega smo nas dvije same ostale u uredu i nastavile razgovarati. U jednom trenutku mi je rekla kako trebam izaći napolje. Kada sam izašla iz ureda kazala mi je kako sam je fizički napala i da sam i prije nad njom vršila mobing i slično. Skinula je masku s lica na kojem nije bilo nikakvih tragova. Inače, Maja Barić me je ranije prijavila DORH-u radi mobinga iako ne znam kako jer joj niti jedan e-mail nisam poslala – rekla je Budimir za Večernji list i dodala da nije niti znala da je o svemu već obaviještena policija kao i da je policija već u Muzeju grada Iloka.

Što se točno dogodilo između njih dvije sada utvrđuje policija jer ih je Barić, odmah nakon navodnog napada, pozvala i prijavila gradonačelnicu za nasilje i mobing.

- Možemo potvrditi da smo danas dobili dojavu o remećenju javnog reda i mira u Muzeju u Iloku te da su naši djelatnici na terenu, obavljaju izvide i razgovore sa sudionicima - kratko su rekli u policiji.