News

Komentari 0

Indija je novo žarište, rekordni porast broja oboljelih od korone

Indija je novo žarište, rekordni porast broja oboljelih od korone

Podaci koje je u petak objavilo indijsko Ministarstvo zdravstva pokazuju kako je u protekla 24 sata potvrđeno 13,5 tisuća novih slučajeva zaraze te oko 300 smrtnih ishoda

Indijske vlasti u petak su izvijestile o rekordnom dnevnom porastu broja novozaraženih korona virusom, a grad Chennai na jugu te zemlje sada se suočava s restrikcijama nakon što je postao novo žarište infekcije.

Zdravstveni stručnjaci i ranije su upozoravali da bi s obzirom na gustu naseljenost Indije širenje bolesti COVID-19 moglo prouzročiti veliki pritisak na ionako prenapregnuti zdravstveni sustav.

Unatoč rastu broja zaraženih premijer Narendra Modi 8. lipnja odlučio je ukinuti većinu ograničenja koja su bila dio tromjesečnih nastojanja da se obuzda pandemija.

Podaci koje je u petak objavilo indijsko Ministarstvo zdravstva pokazuju kako je u protekla 24 sata potvrđeno 13,5 tisuća novih slučajeva zaraze te oko 300 smrtnih ishoda.

Prema statistikama Indija sada zaostaje samo za SAD, Brazilom i Rusijom po broju zaraženih kojih je u toj zemlji četiri puta više nego u Kini koja ima približan broj stanovnika i gdje se virus prošle godine i pojavio.

Južna indijska država Tamil Nadu u petak je uvela stroga ograničenja za područje Chennaija i okolice koja će biti na snazi do 30. lipnja. 

Chennai koji je poznat i kao "indijski Detroit" zbog velike automobilske industrije petak je dočekao s gotovo praznim ulicama i s većinom zatvorenih prodavnica dok su policijske ophodnje pojačano nadzirale poštovanje propisanih mjera zabrane.

U drugim indijskim državama restrikcije su uglavnom ukinute a redovit život je i u glavnom gradu New Delhiju.
 

Najčitaniji članci