News

Komentari 36

Inicijativi 'Mjauk u nevolji' koja spašava mačke nedostaje novca i hitno joj treba vaša pomoć

Inicijativi 'Mjauk u nevolji' koja spašava mačke nedostaje novca i hitno joj treba vaša pomoć

Na skrbi imamo trenutno 78 maca i dva štenca, a nekad i preko sto. Preuzimamo gotovo uvijek najteže slučajeve pa smo zaglavili sa teško udomljivim macama, rekla nam je Marijeta iz inicijative Mjauk u nevolji

Inicijativa "Mjauk u nevolji" koja se bavi spašavanjem nezbrinutih, bolesnih i životno ugroženih mačaka našla se u nevolji.

Naime, s obzirom na sve troškove koje imaju pojavio se dug od 17 tisuća kuna koji je potrebno podmiriti kako bi mogli nastaviti sa svojim radom i inicijativom dalje.

Mole sve građane i ljubitelje životinja za pomoć. Molbu su objavili na svom Facebook profilu.

Kontaktirali smo ih kako bi dobili neke dodatne informacije o inicijativi kao i o problemima u kojima se sad nalaze.

- Na skrbi imamo trenutno 78 maca i dva štenca, znali smo ih imati i preko 100. Preuzimamo gotovo uvijek one najteže slučajeve pa smo zaglavili sa teško udomljivim macama, bez oka, nogica, repa, potpuno slijepe, fiv i felv pozitivne. Isto tako liječimo i mace od FIPa, limfoma.. Svi oni iziskuju posebnu skrb, hranu, dodatke prehrani. Samo kod mene je trenutno 44 mace, dva štenca i dva moja peseka. Ostali su po smještajima - rekla nam je Marijeta iz Mjauk u nevolji.

- U globalu, kad se skloni i zdrava maca, trošak nije mali, čišćenje od parazita, ampula za buhe, cijepljenje i nadocijepa samo za to je trošak oko 300 kuna - pojasnila nam je malo i troškove.

- Mjauk u nevolji postoji već nešto više od tri godine, vodimo se kao inicijativa. Preuzimali smo najteže slučajeve gotovo sa svih strana Hrvatske, otpisane vraćali u život, na više manje svaku dojavu smo skakali. I morali smo stati. Udomiti zdravu macu ako nije čupava, siva, ili u tipu rasne je problem a kamoli recimo macu bez noge i repa koja ne kontrolira potpuno nuždu ili macu koja ima neku drugu vrstu invaliditeta. I tako smo zapeli tu gdje jesmo - zaključila je cijelu priču.

Uplatu možete izvršiti na račun:

HR1724020063210191054

Ivana Begovic

PayPal: Ivana.begovic1@gmail.com

Naznaka: PET ZA NJIHOV SVIJET

Najčitaniji članci