News

Komentari 17

Inicijativi 'Zaštitimo hrvatsku kunu' nedostaje 34.285 potpisa za pokretanje referenduma

Inicijativi 'Zaštitimo hrvatsku kunu' nedostaje 34.285 potpisa za pokretanje referenduma

Iako nisu skupili dovoljno potpisa u organizacijskom odboru smatraju da je prikupljenih preko 334.000 potpisa jasna poruka Vladi, koja se ne bi smjela oglušiti da o ovako bitnoj stvari odlučuju građani na referendumu.

Referendumska inicijativa "Zaštitimo hrvatsku kunu" u dva tjedna prikupila je 334.582 potpisa građana što je nedovoljno za raspisivanje referenduma. Nedostaje im 34.285 potpisa. 

Posjetimo, inicijativa je željela raspisivanje referenduma u kojem bi se građani izjasnili jesu li za to da u Ustav uđe odredba da je novčana jedinica Republike Hrvatske kuna te da odluku o promjeni novčane jedinice donose birači na referendumu.

- Smatramo da je ovo jedna respektabilna brojka koja je prikupljena u doba pandemije. Ovo je brojka kojom se šalje poruka Vladi i vjerujem da jedna odgovorna Vlada ne bi se smjela oglušiti na ovoliku brojku potpisnika ove referendumske inicijative. Trebala bi ih  poslušati i raspisati referendum, jer o ovako bitnoj stvari trebaju odlučivati isključivo birači na referendumu - rekao je Marijan Pavliček

Napominje da bi skupili i više nego dovoljno potpisa za referendum da je bilo malo više mudrosti, kod nekih drugih političkih opcija, koje su se u više navrata zalagali za opstanak hrvatske kune. 

- Unatoč svemu, mi smo zadovoljni - kazao je Pavliček te zahvalio volonterima koji su diljem Hrvatske prikupljali potpise. 

Najavio je da će se u Saboru svim zakonskim sredstvima nastaviti boriti za opstanak kune, jer svi ekonomski pokazatelji govore da Hrvatska nije spremna za uvođenje eura odnosno za ulazak i eurozonu. Marko Milanović Litre stava je da Vlada inzistira na ulasku u eurozonu iz svog, a ne interesa naroda. 

- Hrvatski narod je rekao svoje, prikupili smo više od 330.000 potpisa i smatramo da je pravi put da narod odlučuje o budućnosti svoje domovine i o svojoj sudbini - rekao je. 

 

 

Najčitaniji članci