Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Inspekcija o mitu u KBC Split: 'Bilo je propusta u liječenju'

Zdravstvena inspekcija slučaj će proslijediti Državnom odvjetništvu, napisali su u priopćenju u kojem su objavili da Stručno povjerenstvo smatra kako je bilo propusta

Foto: Provjereno/NovaTV
8 komentara

Nakon što je Provjereno Nove TV objavilo priču Ljubice Adžaip, koja je po savjetu medicinske sestre kardiokirurgu u ured odnijela ukupno 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga, Ministarstvo zdravstva poslalo je inspekciju u splitski KBC. 

Iz Ministarstva su danas priopćili kako su utvrdili nepravilnosti u liječenju pacijenta.

SUPRUGA PREMINULOG PACIJENTA: 'Da mi je muž preživio, šutjela bih kao što i svi drugi šute...'

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

U predmetu tijeka liječenja bolesnika I.A. obavljeni su zdravstveno-inspekcijski nadzori u KBC Split, ordinaciji izabranog liječnika te Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Temeljem  dostupne medicinske dokumentacije i izjava  liječnika koji su sudjelovali  u liječenju bolesnika I. A., Stručno povjerenstvo je mišljenja kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika, uz napomenu da se radilo o rijetkom kliničkom entitetu te učinjeni protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu.

Zdravstvena inspekcija u skladu s ovlastima, a sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti cjeloviti predmet proslijediti će na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message